Dansk mester laver 'kæmpe resultat' på stjernebesat enkeltstart

16x9
Mads Pedersen kører sin blot anden sæson som professionel hos Trek-Segafredo. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Mads Pedersen bliver nummer fire på den afsluttende enkeltstart i Tirreno-Adriatico.

Mads Pedersen er lidt af et særtilfælde. Sidste år skrev han kontrakt med det amerikanske World Tour-hold Trek-Segafredo og vandt i sin første sæson på den helt store cykelscene to etapeløb og et danmarksmesterskab. 

Tirsdag leverede den 22-årige dansker endnu et topresultat. På sidste etape af det prestigefyldte etapeløb Tirreno-Adriatico var den danske mester fjerdehurtigst af alle over 10 kilometer. 

- Det er et kæmpe resultat af Mads Pedersen. Virkelig en monsterpræstation. Her taler vi altså om verdens allerbedste enkeltstartsryttere, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard.  

Kun tempospecialisterne Rohan Dennis, Jos van Emden og Jonathan Castroviejo var hurtigere end danskeren. Sidstnævnte endda med ganske få hundrededele af et sekund. 

- Han har tidligere kørt rigtig, rigtig gode korte enkeltstarter, men det er lige så meget et udtryk for, at han er præcis, hvor han skal være i forhold til klassikerne. Det kan også være med til at give ham en endnu mere beskyttet rolle i de løb, der kommer nu. 

Det danske stortalent, der indtil videre står noteret for en sejr i år, slår stjerner som Chris Froome, Primoz Roglic og løbets samlede vinder Michal Kwiatkowski på enkeltstarten. 

Klar til klassikerne

Ifølge Brian Nygaard er tirsdagens topresultat et vidnesbyrd om mere end bare gode enkeltstartsben. Han tror på, at vi får Mads Pedersen at se helt fremme i forårsklassikerne, som venter lige om hjørnet.

- Det kan godt være, at de helt store monumenter stadig er for stor en mundfuld, men hvem ved? Hvis han sidder der på lørdag i Milano-San Remo, så kan han lave et rigtig, rigtig flot resultat der. Man skal huske på, at de her løb er så store, at selv en sekundær placering i top 5 eller sågar top 10 vil være et rigtig stort resultat for Mads, siger TV 2 SPORTs cykelekspert.

Han peger på to klassikere, som særligt oplagte for den danske mester på landevejen. 

- Umiddelbart vil jeg mene, at løb som Gent-Wevelgem og E3 Harelbeke passer godt til Mads. 

Får Mads Pedersen lov at køre, selvom Trek-Segafredo har en af verdens bedste klassikerryttere i Jasper Stuyven på holdet?

- Det tror jeg. Modsat de store etapeløb så skal man have flere kort at spille på i klassikerne, fordi der ofte opstår taktiske situationer, hvor det er en kæmpe fordel at være i overtal. Det så vi også med Valgren, da han vandt Omloop Het Nieuwsblad.

Fjerdepladsen på sidste etape til trods slutter Mads Pedersen langt nede i det samlede klassement. Den polske Sky-rytter Michal Kwiatkowski vinder Tirreno-Adriatico foran italienske Damiano Caruso og holdkammeraten Geraint Thomas.