Formstærk Valgren tror på sejr i Amstel Gold Race

16x9
Michael Valgren fejrer karrierens største sejr, Omloop Het Nieuwsblad. Foto: DAVID STOCKMAN / Ritzau Scanpix

Michael Valgren kører Amstel Gold Race som kaptajn for Astana. Han kommer med ’gode ben’, siger han inden løbet, hvor han før er blevet nummer to.

Du kan se Amstel Gold Race på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 14.40.

Trods en startliste med store navne som verdensmesteren Peter Sagan, Michal Kwiatkowski, Philippe Gilbert, Julian Alaphilippe og Greg van Avermaet er danske Michael Valgren meget optimistisk inden søndagens Amstel Gold Race.

- Jeg kører for at vinde, siger Michael Valgren til TV 2 SPORT.

For to år siden blev Valgren nummer to i Ardennerklassikeren, og kombineret med resultaterne i dette forår mener han, at Astana ’har gode chancer for at gøre det godt’.

- Jeg har gode ben. Jeg har haft nogle gode træninger frem mod Amstel Gold Race, og jeg har kørt nogle gode resultater i Flandern Rundt (Valgren blev nummer fire) og sejren i Omloop Het Nieuwsblad. Det giver en vis portion selvtillid, der er vigtig at have i de her løb.

- Amstel Gold Race er et stort cykelløb, og det var det, der satte gang i min karriere med min andenplads forrige år. Folk fik øjnene op for mig, og det er en af grundene til, at jeg er her på Astana i dag.

- Forhåbentlig kan jeg bygge videre på det og gå et skridt op og tage sejren i år. Det bliver svært, for der er mange dygtige ryttere med, men jeg tror på det.

Danskere i Amstel Gold Race 2018

Herrerne

- Christopher Juul-Jensen, Mitchelton-Scott
- Søren Kragh Andersen, Team Sunweb
- Jakob Fuglsang, Astana
- Michael Valgren, Astana
- Matti Breschel, Team EF Education First
- Lasse Norman Hansen, Aqua Blue Sport
- Casper Pedersen, Aqua Blue Sport
 

Kvinderne

- Cecilie Uttrup Ludwig, Cervelo-Bigla Pro Cycling
- Camilla Møllebro, Hitec Products
- Trine Holmsgaard, Experza Footlogix

 

Michael Valgren kommer til at kører løbet som kaptajn for det kasakhiske mandskab. Holdets anden dansker, Jakob Fuglsang får en lidt mere fri rolle, fortæller Valgren.

Udgave nummer 53 af den hollandske klassiker strækker sig over 263 kilometer fra Maastricht til Berg en Terblijt.

Løbet, der tidligere er sluttet på den berømte Cauberg-stigning, slutter igen i år med en flad finale. I modsætning til sidste år undgår man store, brede veje, hvilket sandsynligvis vil gøre det sværere for feltet at holde øje med et eventuelt udbrud.

Amstel Gold Race kan ses direkte på TV 2 SPORT søndag fra klokken 14.40. Fra klokken 13.25 viser vi kvindernes løb.