Dansk rytter vinder fransk etapeløb

16x9
Asbjørn Kragh Andersen fik lov til at gå på podiet og iklæde sig den gule førertrøje efter sidste etape. Foto: Team VIRTU Cycling

Efter sin tredje podieplacering kunne Asbjørn Kragh Andersen juble over den samlede sejr i Tour du Loir et Cher.

Asbjørn Kragh Andersen forsvarede sin gule trøje på femte og sidste etape af det franske cykelløb Tour du Loir et Cher.

Danskeren, som kører for Team Virtu Cycling, kom i mål som nummer tre efter de 97 kilometer, bevarede dermed sin føring på syv sekunder til landsmanden Emil Vinjebo (Team ColoQuick).

Det var Asbjørn Kragh Andersens tredje dag i træk på podiet. På tredje etape blev han nummer tre, mens han blev nummer to og overtog førertrøjen på fjerde etape.

På trods af den samlede sejr ærgrede det ham en smule, at det ikke også lykkedes ham at vinde en etapesejr.

- Det vigtigste var at få den gule hjem, men jeg ville selvfølgelig også gerne have vundet etapen. Det, jeg er mest glad for, er måden, vi kører på som hold.

- Alle mand yder en vanvittig god indsats, og det er næsten lige så fedt at være en del af det, som det er at vinde sammenlagt. Alle kører stærkt, og det får vi også bare bevist ved at vinde holdkonkurrencen, siger han til Team Virtu Cyclings hjemmeside.

(Artiklen fortsætter under tweetet)

Netop holdindsatsen er også noget, der fremhæves af sportsdirektør, Michael Skelde. Udover Asbjørn Kragh Andersens tredjeplads på sidste etape, blev Alexander Kamp nummer seks.

- De har været fantastiske, det har fungeret helt perfekt i den her uge. Det er lidt fedt, at alt bare er kørt op i højere enhed. Vi er kommet ind til løbet med et ansvar på vores skuldre fra starten, men vi tackler det godt og bevarer fokus hele vejen igennem.

- Kæmpe cadeau til alle, de sætter holdet før dem selv – også Alexander (Kamp, red.) som helt sikkert var en af de stærkeste i løbet også, siger Michael Skelde.

Tour du Loir et Cher rangerer som et 2.2 løb. Det vil sige et etapeløb lige under World Touren.

Det var første gang, at Asbjørn Kragh Andersen har vundet et etapeløb som senior.