Talent snyder favoritterne - fransk stjerne vinder samlet

21-årige Mark Padun fra Bahrain Merida vandt den sidste etape i Tour of the Alps, hvor Groupama-FDJs Thibaut Pinot vandt samlet.

Favoritterne blev sat til vægs, da den 21-årige ukrainer Mark Padun fredag vandt den sidste etape i Tour of the Alps. 

Bahrain-Merida-rytteren angreb med fire kilometer til mål, og selvom favoritterne prøvede ihærdigt, var der ingen, der havde farten til at hente den ukrainske tempomaskine. 

Franske Thibaut Pinot fra Groupama-FDJ kom i mål ni sekunder efter Padun sammen med resten af favoritterne, og dermed kunne han lade sig hylde som samlet vinder af det italienske etapeløb, hvor han henviste italienske Bahrain-Meridas Dominico Pozzovivo og Miguel Angel Lopez fra Astana til de sekundære placeringer. 

Også den forsvarende Tour de France-vinder Chris Froome var med i løbet, men han måtte tage til takke med en samlet fjerdeplads 16 sekunder efter Pinot. 

Thibout Pinot vandt Tour of the Alps helt uden at vinde en etape, men til gengæld sluttede han ikke uden for top seks én eneste gang. 

Tour of the Alps er et løb lige under World Touren, og det fungerer som opvarmning til årets første Grand Tour, Giro d' Italia, der køres i maj.