Dansker blev nummer 100 - nu skal han stable brænde og slå græs

Christopher Juul-Jensen glæder sig til et par ugers pause efter et travlt forår, inden han i maj skal køre Giro d'Italia.

Humøret var højt hos Christopher Juul-Jensen efter søndagens Liége-Bastogne-Liége.

Den danske Michelton-Scott-rytter måtte ellers tage til takke med en placering som nummer 100, men det ændrer ikke på, at han var glad for holdets indsats i Ardenner-ugen, der består af Amstel Gold Race, Fleche Wallone og altså Liége-Bastogne-Liége.

Jeg skal nok hjem og stable lidt brænde og slå lidt græs

Christopher Juul-Jensen

Og så kunne han sågar også se det positive i sin egen, beskedne placering i løbet, der blev vundet af Quick-Step Floors' Bob Jungels.

- Hvis man vendte resultatlisten på hovedet, så havde jeg haft en ret flot palmarés. Sådan var det også i dag, siger Christopher Juul-Jensen, der i ugens løb har arbejdet for holdkammeraten Roman Kreuziger, som blev nummer otte i søndagens løb og dermed kørte sig i top 10 for tredje løb i træk.

- Vi har haft en god uge. Vi ville selvfølgelig gerne have haft Roman i top fem igen, for han har været godt kørende de sidste tre løb. Men vi er fint tilfredse, siger danskeren.

Nu venter der en løbspause på to uger, inden Christopher Juul-Jensen stiller til start i årets første Grand Tour, Giro d'Italia. Men inden han kommer så langt, så er der dømt havearbejde i Danmark for den 28-årige cykelrytter.

- Jeg kan forstå på min kone, der har været fældedag i sommerhuset, så jeg skal nok hjem og stable lidt brænde og slå lidt græs. Men hvis vejret er sådan her hjemme i Danmark, så bliver det en dejlig forberedelse til Giroen.

Jeg kan så fortælle dig, at vi kommer hjem til regnvejr.

- Ja, okay, så skal jeg nok ikke slå så meget græs, siger Christopher Juul-Jensen efterfulgt af et grin.

Christopher Juul-Jensen er en del af Michelton-Scotts trup på otte ryttere, hvor også bjergstærke profiler som Simon Yates, Esteban Chaves, Mikel Nieve og Jack Haig er at finde. 

- Hvis man kigger på vores hold til Giroen, så er det et meget ambitiøst hold. Der er mange bjergryttere, og så er vi tre, der skal tage det hårde arbejde på de flade etaper. Jeg er fint tilfreds med forberedelserne, og det bliver spændende. 

Giro d'Italia køres fra den 4.-27. maj.