Dansk europamester fik krampe under Liège-Bastogne-Liège

Casper Pedersen ramte morgenudbruddet i Liège-Bastogne-Liège, men måtte til sidst opgive at gennemføre løbet.

Allerede efter få kilometer af Liège-Bastogne-Liège havde Casper Pedersen nået målet for sit første monument - at ramme morgenudbruddet.

Sammen med otte andre lykkeriddere var han i front af den belgiske klassiker, indtil kræfterne slap op med 67 kilometer til mål. 

- Der var udsolgt. Jeg fik ikke fyldt nok op med salt og sukker, og jeg begyndte at få krampe, siger den danske U23-europamester til TV 2 SPORT.

Efter mere end 180 kilometer i udbrud stod han af cyklen og udgik af løbet. Men først efter at have ofret det sidste energi på sin holdkammerat i udbruddet, britiske Mark Christian.

- Som det nok ikke kunne ses, var det en rimelig hård dag. Jeg havde det ikke så godt på bakkerne, så jeg prøvede på et tidspunkt at rykke væk for at give min holdkammerat et alibi til at sidde over, så han kunne spare sig.

- Jeg forsøgte at komme ind på næste stigning med et lille forspring. Det mislykkedes, da jeg blev hentet 500 meter fra toppen, og så eksploderede jeg, fortæller den 22-årige Aqua Blue Sport-rytter.

Selvom han ikke figurerer på monumentets resultatliste, tager Casper Pedersen alligevel meget med fra Belgien.

Casper Pedersen angreb i udbruddet, men blev hentet kort tid efter, hvor han også blev sat hurtigt. Video: Christopher Roth

- Jeg har fået rigtig meget lærdom ud af det og sindssygt meget træning. Der går nok et par dage, før jeg er frisk igen. Hvert løb lærer man sindssygt meget om, hvor momenterne kommer, og hvad der skal til for at ramme et udbrud, siger han og glæder sig over teamets aftryk på løbet.

- Det var rigtig fedt, at vi lykkedes med at komme i udbrud og endda med to mand. Allerede der var det en succes for holdet.