Giro-favorit tabte 25 minutter: - Jeg havde ingen styrke i benene

16x9
Esteban Chaves kom i mål over 25 minutter efter vinderen af tiende etape, Matej Mohorič. Foto: Scanpix

Esteban Chaves skøjtede 38 placeringer ned i klassementet efter en dag, hvor han tabte langt over tyve minutter til de andre favoritter.

Australske Mitchelton-Scott begyndte dette års Giro d'Italia med to kaptajner. Efter tirsdagens etape har de kun en.

For mens Simon Yates forsvarede sin førertrøje og kom sikkert igennem en lettere kuperet dag på cyklen, blev 10. etape en forfærdelig omgang for holdkammerat Esteban Chaves.

Colombianeren rullede først over målstregen 24 minutter og 51 sekunder efter Simon Yates. Inden dagens etape var det hul kun på 32 sekunder.

Forrige års nummer to i løbet blev sat på dagens kategori 2-stigning, og derfra så han aldrig de favoritter, han selv var en del af inden dagens etape.

- Jeg havde ingen styrke i benene. Jeg kunne ikke hænge på førergruppen på første bjerg. Det var en hård dag. Vi forsøgte at jagte med holdet og var inden for et minuts afstand, men det fungerede ikke, siger Esteban Chaves til italienske RAI.

Dermed indtager den 28-årige cykelrytter nu en placering som nummer 39 og kan spejde langt efter en topplacering.

Derouten kommer bare seks dage efter, at Esteban Chaves vandt løbets første bjergetape.

- Jeg har et mærkeligt forhold til Italien. Det er enten had eller kærlighed. For bare et par dage siden nød jeg en af de bedste dage i min karriere, og nu kæmper jeg med min moral. Men det er sådan, at det er i livet. Vi kan kun gøre vores bedste, siger Chaves.

Selvom colombianeren har udspillet sine chancer i toppen af klassementet, mener han stadigvæk, at han har en rolle at spille i det italienske cykelløb.

Chaves vil nu lægge alt arbejde i at sørge for, at Simon Yates står i Rom som vinder af løbet efter 21. etape

- Det vigtigst er, at vi stadigvæk har førertrøjen. Vi vil ikke ændre vores planer. Vores mål er ikke blevet ændret som hold. Vi begyndte Giro d'Italia med målet om at vinde løbet, og vi vil fortsætte med den plan, siger han.

Der resterer 11 etaper af dette års Giro d'Italia.

Du kan høre meget mere om Giroen i den seneste udgave af TV 2 SPORTs cykelpodcast.