Valgren vil gerne have kontrakten på plads inden Tour de France

Michael Valgrens kontrakt med Astana udløber efter denne sæson, men der er ikke chancer for, at danskeren kommer til at gå rundt som arbejdsløs.

To gange i dette forår har Michael Valgren kunne kaste armene i vejret og lade sig hylde, efter at han har passeret målstregen som den første rytter.

Det er sket i klassikerne Omloop Het Nieuwsblad og senere Amstel Gold Race. Sejrene kommer samtidig i en sæson, hvor danskeren har kontraktudløb med sit hold, Astana. Det betyder, at han enten skal forlænge sin kontrakt med Astana eller finde et nyt hold. 

Det er ikke sådan, at jeg bare skal skrive under inden Touren, men jeg vil gerne, hvis det kan lade sig gøre

Michael Valgren

Og der er mange, der er interesserede i at få Valgrens underskrift, hvis han beslutter sig for at skifte.

Hvor mange hold har du snakket med?

Mange. Alt for mange. Det er jo aldrig skidt at have mange hold, men der har været stor interesse. Det er jo dejligt. Det skal jeg ikke klage over, siger Michael Valgren til TV 2 SPORT med et smil på læben.

- Jeg vil bare gerne være et sted, hvor folk tror på mig, og jeg har det godt. Hvis du kommer et sted hen bare for pengene, så kan de næste to år være spildt. Det handler ikke bare om penge.

- Fedt at få tilbud fra store hold

Med Michael Valgrens sejre i første Omloop Het Nieuwsblad og senere Amstel Gold Race har han dog ikke umiddelbart travlt med at skrive under på noget.

- Jeg kan huske, da jeg hentede sejren i Omloop, der sagde vi, at jeg gerne ville skrive hurtigst muligt. Så vandt jeg Amstel, og så blev vi enige om, at der var no stress. Heldigvis står jeg højt på holdenes lister, så det kan jeg spille lidt med. Det er ikke sådan, at jeg bare skal skrive under inden Touren, men jeg vil gerne, hvis det kan lade sig gøre, for så skal jeg ikke tænke på det.

- Det er fedt at få de tilbud fra andre store hold, der viser interesse. Ligepludseligt går det op for én, at man er en rimelig habil rytter. Det er jo dejligt, siger danskeren.

Det har været en helt bevidst taktik fra Astana-danskeren, at holde alle muligheder åbne. Dermed er der noget at vælge i mellem, når han nu står i denne situation.

- Jeg regner med, at min agent har helt styr på det. Der er ikke noget på plads endnu, men der er mange samtaler i gang. Man holder altid alle døre åbne. Det har jeg lært helt tilbage fra tiden med Michael Skelde. Man skal ikke brænde nogen broer, fordi det kan være, at man kommer tilbage. Jeg hører, hvad holdene har at sige, forklarer han.

Michael Valgrens næste løb er Critérium du Dauphiné, der begynder den 3. juni. Det løb kan du se på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.