Dumoulin stiller til start i Tour de France

16x9
Tom Dumoulin stiller op i Tour de France for at få erfaring. Foto: Luk Benies / Ritzau Scanpix

Efter en andenplads i det netop overståede Giro d' Italia har Tom Dumoulin valgt også at deltage i Tour de France.

Team Sunweb har bekræftet, at Tom Dumoulin stiller op til dette års Tour de France efter at have navngivet ham i deres lange liste for den franske Grand Tour. 

Dumoulin sluttede for nyligt på andenpladsen i Giro d'Italia og vandt løbet i 2017.

Derfor bliver han af mange også betragtet som en rytter, der kan køre med om sejren i Tour de France. 

Hollænderen dæmper dog selv forventningerne forud for løbet.

- Jeg er meget stolt over det, vi allerede har opnået i Giroen, og jeg anser ethvert resultat, vi kan få i Tour de France, som en bonus for denne sæson, siger Dumoulin til Cyclingnews.

- Min sæson har indtil nu været fokuseret på Giroen, og derfor har vi ventet med at træffe beslutningen omkring min deltagelse i Touren. Men efter en god Giro har vi valgt, at jeg også skal køre klassement i Touren i år. Det bliver dog uden noget specifikt mål for en bestemt placering, fastslår hollænderen.

Dumoulin har tidligere valgt udelukkende at fokusere på én Grand Tour om året og har derfor ikke kørt Tour de France siden 2016. 

- At køre klassement i to Grand Tours i træk bliver en ny oplevelse for mig og holdet og det vil give os gode erfaringer til fremtiden.

Tour de France starter 7. juli, hvor Dumoulin kan se frem til hård konkurrence fra ryttere som Chris Froome, Richie Porte, Vincenzo Nibali og Nairo Quintana