Christopher Juul-Jensen er et stort spørgsmålstegn efter Giro d’Italia

16x9
Christopher Juul-Jensen håber på, at han får lov til at køre sine egne chancer i Schweiz Rundt. Foto: Philippe Lopez / Scanpix Denmark

Christopher Juul-Jensen er tilbage på cyklen. Det sker bare 13 dage efter, han kørte over den sidste målstreg i Giro d’Italia.

Normalt plejer rytterne på World Touren at have en del tid til at komme sig, efter at de har gennemført et Grand Tour-løb.

Men dette er ikke helt tilfældet for Mitchelton-Scotts Christopher Juul-Jensen, der er tilbage i sadlen bare 13 dage efter, at han gennemførte Giro d’Italia, der bød på hårde, stejle stigninger og som trak tænder ud undervejs.

- Det har været planen siden midtvejs igennem Giroen, at jeg skulle køre Schweiz Rundt, så jeg har været forberedt på det. Jeg skulle lige have pusten efter Giroen og så til Schweiz for at køre her. Det ser jeg ret meget frem til. Men der er altid et ret stort spørgsmålstegn ved, hvordan man kommer sig efter en Grand Tour, siger Christopher Juul-Jensen til TV 2 SPORT.

- Det er egentlig meget simpelt: Man skal ikke lave særlig meget efter tre uger i Italien. Jeg skal holde motoren i gang, og så må det give lidt sig selv. Alt andet lige får jeg i hvert fald mulighed for at blæse støvet af lungerne på holdtidskørslen.

Mitchelton-Scott-holdet kan ikke præsentere de samme store klassementsnavne magen til dem, der ellers er til start for de andre 20 hold.

Men det ser danskeren dog som en fordel, da han måske får lov til at byde sig til nu.

- Jeg tror egentlig, at det bliver ret sjovt, hvis Michael Albasini er frisk, og Jack Haig er kommet sig efter Giroen også. Hvis benene er til det, vil jeg gerne snuse lidt rundt. Ellers har vi ingen favoritter med i et ellers meget stjernespækket felt, så vi får nok lov til at træde lidt tilbage, og det skal jeg bare nyde.

- Hvis jeg får muligheden for en etapesejr, så skal jeg nok køre alt, hvad der er muligt for, at jeg kan tage den, lover Christopher Juul-Jensen med et smil på læben.

Schweiz Rundt begynder lørdag med en holdtidskørsel på 18 kilometer. Den etape kan du se på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 15.15.