Astana-dansker skal bevise noget, hvis han skal blive, siger manager

16x9
Jesper Hansen er i øjeblikket med i Tour de Suisse, hvor han skal hjælpe Jakob Fuglsang til sejr. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Jesper Hansens Astana-kontrakt udløber efter denne sæson. Hvis den skal forlænges, skal der resultater på bordet, siger holdets manager.

Jakob Fuglsang er ikke den eneste dansker, som i den kommende uge kommer til at klatre rundt i de schweiziske alper.  

Astana-kaptajnen får nemlig støtte af Jesper Hansen, der skal hjælpe Fuglsang op til de øverste pladser i klassementet.

Selvfølgelig tænker jeg på, at min kontrakt udløber efter denne sæson

Jesper Hansen

Men det er endnu ikke sikkert, at Fuglsang også får hjælp af Hansen i den kommende sæson. Hans kontrakt løber nemlig ud, og en ny aftale er ikke på plads. Gode præstationer i Schweiz og senere i Tour de France kan dig ændre på det hele.

- Jesper Hansen skal bevise og præstere noget. Det første år var måske lidt kompliceret for ham, hvor han var uheldig i starten af sæsonen. Det var ikke uden problemer, siger Astanas team-manager, Dmitriy Fofonov, til TV 2 SPORT.

- Han skal bevise sit værd her, og det skal han også i Touren, hvor han skal arbejde for Fuglsang. Derefter diskuterer vi fremtiden, og det afhænger af, hvordan han har gjort det. Sådan er professionel sport. Det er klart, at han skal levere noget. Det er den slags ryttere, vi vil have.

Danskeren selv erkender da også, at der skal trædes i pedalerne, hvis det hele skal op i en højere enhed.

- Selvfølgelig tænker jeg på, at min kontrakt udløber efter denne sæson. Men der skal laves resultater, før der kommer en ny. Jeg har det godt på Astana, så jeg kunne godt se mig selv blive her, siger Jesper Hansen.

- Planen er også stadig, at jeg skal køre Tour de France, men jeg skal stadig bevise her, at jeg kan køre stærkt her i Schweiz for at komme med. Der er jo nogle, der skal sies fra, men nu må vi se, hvad formen er til.

Danskeren kom til Astana inden 2017-sæsonen, hvor han kom til fra Tinkoff-holdet.