Stor hyldest til dansk vinder: - Han slider sig op for de andre

Den evige hjælperytter Christopher Juul-Jensen kunne tirsdag lade sig hylde efter karrierens største sejr.

Se Schweiz Rundt på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

28-årige Christopher Juul-Jensen havde inden sejren på 4. etape i Schweiz Rundt blot to professionelle sejre på sit cv, og tirsdagens etapesejr var utvivlsomt karrierens største.

Mitchelton-Scott-rytteren er kendt for sin rolle som hjælperytter, og det gør sejren desto mere fortjent og stor. Det mener TV 2 SPORTs cykeleksperter.

- Han er en bomstærk rytter og har en god kontrakt på et stort hold, fordi han altid slider sig selv op for de andre. Han er enormt holdbar, slidstærk, og det, der gør ham til en fantastisk professionel rytter, er, at han har kørt Giroen og holdt moralen. Han var i udbrud i går, og i dag laver han det færdigt, siger Brian Nygaard.

Chris Anker Sørensen har flere gange kørt som hjælperytter for blandt andre Alberto Contador, så han kan sagtens sætte sig ind i de følelser, der gik igennem Juul-Jensen, da han kunne juble som første mand over målstregen.

- Man har så få momenter som det her i sin karriere, medmindre man hedder Peter Sagan. Det er med at nyde dem, fordi der er så mange skuffelser undervejs, hvor man kommer i mål 20 minutter efter og har givet alt, man skulle, siger Chris Anker Sørensen.

- Det er også sjovt at hjælpe en kaptajn frem til en sejr, men det er da sjovere at vinde. Det drømmer alle om. Det er en fantastisk følelse, og det er noget, man skal holde fast i, for det sker så sjældent for at hjælperytter.

Et stort løb

Christoper Juul-Jensens jubel over målstregen var udover en hilsen til sin gravide kæreste et kæmpemæssigt jubelbrøl.

- Det der er 15 års opofrelse, træning, afsavn og hårdt arbejde, der kommer ud på én gang, siger Brian Nygaard.

Schweiz Rundt tilhører de store etapeløb, og fordi det ligger tæt på Tour de France, bruges det som optakt til netop verdens største cykelløb.

Derfor er det ikke en hvilken som helst sejr, Christopher Juul-Jensen kørte sig til.

- Det her er WorldTouren, og det er et af de etapeløb, der bliver holdt godt øje med, fordi det ligger lige inden Tour de France. Det er mange af de allerstørste navne i sporten, der er til start, siger Brian Nygaard.

- Det var en etape, der kunne gå begge veje, så det at vinde på den her måde på stigning og holde afstanden på nedkørslen; han laver altså et stort nummer. Han får intet foræret på noget tidspunkt.