Italiener vinder bjergetape - Fuglsang-konkurrent taber tid

5. etape af Schweiz Rundt blev Diego Ulissi, efter at den spanske stjerne Mikel Landa blev hentet få meter fra målstregen - og tabte 14 sekunder.

Det holdt hårdt i den tætte afslutning på 5. etape af Schweiz Rundt, hvor feltet jagtede Mikel Landa, der havde angrebet på den afsluttende stigning.

200 meter før målstregen blev spanieren hentet, og så gjorde Diego Ulissi det, han er bedst til. I suveræn stil vandt han op-ad-bakke-spurten i den decimerede favoritgruppe foran henholdsvis Enric Mas og Tom-Jelte Slagter.

De sidste 200 meter har været hårde for en af favoritterne i klassementet Mikel Landa. Han kunne ikke følge med favoritterne efter at være blevet hentet og tabte således 14 sekunder i klassementet.

Danske Jesper Hansen førte an i favoritgruppen på store dele af den sidste stigning, og han var en af hovedårsagerne til, at Mikel Landa ikke havde held med sit angreb, mener TV 2 SPORTs ekspertkommentator Chris Anker Sørensen.

- Hvis Jesper Hansen ikke havde ført op ad stigningen, havde Mikel Landa holdt hjem, siger han.

Førertrøjen skiftede også ejermand på dagens etape, efter at Stefan Küng ikke kunne sidde med. Hans holdkammerat Richie Porte er ny mand i den gule trøje med et forspring på 20 sekunder foran både Wilco Kelderman og Sam Oomen.

Jakob Fuglsang sad med i gruppen og kom i mål som nummer 13. Vigtigst af alt tabte han således ingen tid.

Resultat, 5. etape af Schweiz Rundt.
Resultat, 5. etape af Schweiz Rundt. Foto: TV 2
Klassement efter 5. etape. Jakob Fuglsang er nummer 19. Han er et minut og 18 sekunder efter Richie Porte.
Klassement efter 5. etape. Jakob Fuglsang er nummer 19. Han er et minut og 18 sekunder efter Richie Porte. Foto: TV 2