Magnus Cort dropper formentlig DM: - Jeg er ærgerlig over det

16x9
Magnus Corts bedste seniorresultat ved DM er en fjerdeplads i både 2015 og 2016. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Magnus Corts drøm om at blive danmarksmester må vente lidt endnu. Danskeren fokuserer nemlig på forberedelse til Tour de France i stedet for.

Hvis 2018-udgaven af det danske mesterskab i linjeløb skulle blive afgjort i en spurt, så vil der mangle en markant skikkelse.

Magnus Cort er nemlig med meget stor sandsynlighed ikke til start, da fokus først og fremmest er på Tour de France, der begynder den 7. juli.

- Jeg regner ikke med at være til start ved DM. Der er altid store logistiske problemer med at komme til Danmark, når man skal have cykler med, bo på hotel og finde en servicebil. Det koster mange penge og mange kræfter, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

- Jeg tror, at jeg springer over i år, hvor jeg så i stedet vil fokusere på at få trænet til Tour de France i stedet.

Den 25-årige dansker fortæller, at han drømmer om at blive dansk mester, men erkender også, at det skal gå op i en højere enhed.

Magnus Corts resultater ved DM

  • 2017: Nummer 36
  • 2016: Nummer 4
  • 2015: Nummer 4
  • 2014: Nummer 12
  • 2013: Nummer 13
  • 2012: Nummer 8
  • 2011: Danmarksmester (junior)

- Jeg er ærgerlig over det. Jeg vil gerne være dansk mester på et eller andet tidspunkt, og det bliver jeg jo ikke, når jeg ikke er til start. Det ved jeg godt, men sådan er det, siger Astana-danskeren.

Den hurtige dansker er lige nu at finde i Tour de Suisse, hvor han på de sidst etaper skal forsøge at hjælpe Jakob Fuglsang frem til etapesejre og et godt resultat i klassementet, inden han måske selv får chancen igen på 8. etape.

Herrernes DM-linjeløb bliver kørt den 1. juli – altså bare seks dage før starten på det store franske etapeløb. DM-ugen foregår i Guldborgsund Kommune på Lolland-Falster.

Du kan se DM i landevej på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY den 1. juli.