- Det er kæmpestort, siger dansk stortalent om sejr

Søren Kragh Andersen var ikke overraskende en glad mand efter karrierens største sejr.

Den danske cykelrytter Søren Kragh Andersen slog for alvor sit navn fast i det professionelle felt, da han torsdag kørte først over stregen på 6. etape af Schweiz Rundt.

23-årige Kragh var en del af morgenudbruddet, der endte med at holde hele vejen hjem til dagens afsluttende bakke tre kilometer før mål. Og først til toppen af den var den danske cykelrytter.

- Det er derfor, jeg cykler. Det føles virkelig godt. At få lov til at vinde i dag er kæmpestort. Jeg er rigtig glad. Jeg synes, jeg har haft et langt forår, hvor meget er gået lidt imod mig. Men jeg har holdt hovedet koldt og har arbejdet hårdt, så jeg er rigtig glad, lød det fra etapevinderen kort efter sejren til TV 2 SPORT.

- For mig individuelt er det min største sejr. Jeg blev verdensmester i holdløbet sidste år, men en sejr i et af verdens største cykelløb, det er fedt.

Det var netop på bakken kort før mål, danskeren gjorde forskellen. 

Først skulle Søren Kragh dog kæmpe sig igennem 186 kilometer, der blandt andet bød på to store bjerge udenfor kategori.

- Først skulle jeg lige over de to monsterbjerge, det passer mig ikke super godt. Men jeg føler mig godt kørende, og da vi er kommet over dem, kunne jeg godt se, at vi holdt forspringet til feltet.

- Min sportsdirektør sagde godt, at jeg skulle køre om sejren. Og så guidede han mig hen mod bakken og sagde, at jeg skulle følge mit instinkt, og det gjorde jeg. Jeg stolede på mig selv, og det betalte sig, lød det fra Søren Kragh Andersen til TV 2 SPORT.

Sejren var danskerens tredje professionelle sejr. Sidste år snuppede Søren Kragh en etapesejr i Tour des Fjords og Tour of Oman.

Tidligere på ugen vandt en anden dansker karrierens største sejr, da Christopher Juul Jensen kom først over stregen på 4. etape af Schweiz Rundt.

Danske Christopher Juul-Jensen vinder 4. etape af Schweiz Rundt