Riis storroser Fuglsang: - Det er første gang, han har sagt det om mig

Bjarne Riis har store forventninger til Jakob Fuglsang i Tour de France, efter Astana-rytteren kørte sig frem til en andenplads i Schweiz Rundt.

Jakob Fuglsang viste søndag, at Tour de France-formen er meget tæt på, hvor den skal være.

På sidste etape af Schweiz Rundt slog han på enkeltstarten favoritter som Richie Porte, Wilco Kelderman og Nairo Quintana.

Til stede på enkeltstartsruten stod den tidligere toprytter Bjarne Riis og heppede. Her kunne han se Fuglsang sætte en så hurtig tid, at han avancerede til andenpladsen i den samlede stilling.

- Jeg tror, han har masser af selvtillid lige nu. Nu gælder det om, at han gør det rigtige op til Touren nu og det tror jeg, at han gør. Tage det stille og roligt. Der er lang tid til, at det skal gå rigtig stærkt i Touren, men det er fedt at se.

- Han er jo mega trimmet. Jeg har høje forventninger til ham, lød det fra en begejstret Bjarne Riis til TV 2 SPORT.

Det føles som om, det hele går den rigtige vej

Jakob Fuglsang

Bjarne Riis er ellers kendt for at være yderst detaljeorienteret og kunne spotte de små ekstra kilo på cykelryttere. Det kunne han også på Fuglsang i forårets klassikere. Men Fuglsangs form har ændret sig siden da.

- Han var jo stærk nok (i klassikerne, red.), men havde et par kilo eller tre for meget. Så så jeg ham den anden dag, og der kunne jeg godt se, at det var en helt anden Jakob, jeg så der. Det var en 'Tour de France-Jakob'.

Store ord fra en tidligere rytter til en nuværende.

Jakob Fuglsang ved godt, at sådanne roser ikke bliver givet hver dag, når de kommer fra Bjarne Riis.

- Jeg tror også, det er første gang, at han har sagt det om mig, lyder det grinende fra Fuglsang.

- En af de ting, der gør, at jeg kan køre så stærkt, er, at vægten er der, hvor den skal være, og at jeg stadig har power. Det er lykkedes at komme ned i vægt på en god måde i år. Det føles som om, det hele går den rigtige vej. Forhåbentlig fortsætter det i lidt over en måned endnu.

Der var højt humør mellem Bjarne Riis og Jakob Fuglsang.
Der var højt humør mellem Bjarne Riis og Jakob Fuglsang. Foto: TV 2

For to dage siden havde Astana-kaptajnen ikke selv regnet med at køre sig frem til en andenplads. Her lå han på sjettepladsen og var ikke ligefrem tæt på podiet.

Comebacket på sidste etape har dog gjort, at han tager et ordentlig skud selvtillid med til Tour de France.

- Det er rigtig godt for moralen at se, jeg er der, hvor jeg gerne vil være, og jeg tror stadig, jeg har mulighed for at presse den en lille smule mere. Nu kan jeg tage videre til Touren med ro i sindet og tage det lidt med ro i et par dage og vide, jeg er der, hvor jeg skal være. Jeg skal ikke ud og forcere før.

Tour de France køres fra 7. juli - 29. juli.