Managertips til 1. etape af Tour de France

16x9
Fernando Gaviria kan blive dette års store Tour-sprinter. Foto: Luis Robayo / Ritzau Scanpix

Her får du tips og tricks til dit managerhold i Tour-spillet.

Prologen er væk, og det giver feltets sprintere en unik mulighed for at spurte sig til løbets første gule trøje. På papiret ligner årets første opgave som virtuel cykelmanager altså en nemmere en af slagsen, men det kan hurtigt ændre sig med nervøsitet, positionskamp og mulig sidevind på etapen.

SÆT DIT MANAGERHOLD HER

Størstedelen af etapen køres nemlig helt ude ved den franske vestkyst, og det betyder, at alle gerne vil sidde fremme for at beskytte både kaptajner og sprintere til afslutningen. Det øger risikoen for kaos og styrt på de i alt 201 kilometer, hvilket også bør bekymre dig som manager i forhold til at ramme otte ryttere i top-15 på etapen. Derimod er der både point for etapesejr, samlet føring, den gule og grønne trøje og en stor kaptajnbonus, hvis man rammer etapevinderen. Med andre ord er man nærmest tvunget til at satse på at ramme vinderen.

Sidste år var Marcel Kittel (11.5M) kongen af massespurterne i Touren med hele fem sejre, men siden skiftet til Katusha har der været problemer med sprintertoget, hvorfor det kun er blevet til to sejre i løbet af sæsonen. Alligevel må han betegnes som en af storfavoritterne sammen med Fernando Gaviria (9.5M) og Dylan Groenewegen (8.5M).

Der er mange sprintere at vælge imellem, og desværre kan man ikke kun vælge fra øverste hylde. Derfor kan ryttere som Christophe Laporte (5M), Andrea Pasqualon (4M), Thomas Boudat (3.5M) og Timothy Dupont (3M) være billigere alternativer.

Har du svært ved at finde den sidste sprinter? Den største etapebonus er forsvundet i år sammen med den niende rytter, og derfor kan det i endnu højere grad betale sig at tage en holdkammerat til ens formodede etapevinder og i stedet satse på at score de 100.000 i holdbonus. Optimalt køber man holdets leadout-man, da der samtidig er en chance for top-15 eller en høj placering i en rodet spurt.