Froome har en bøn til Tourens tilskuere

Den firedobbelte Tour de France-vinder håber på en fair afvikling af de 21 etaper.

Se alle Tour de France-etaper i fuld længde på TV 2 og TV 2 PLAY.

UCI har sat over 30.000 politimænd til at beskytte rytterne under årets Tour de France, og med Chris Froomes deltagelse og friske frikendelse kan det vise sig at blive nødvendigt.

Froomes sikkerhed var også et tema på Sky-mandskabets pressemøde forud for Tour de France-starten onsdag.

- Jeg formoder, at når sagen er blevet afvist, så bliver det en meget bedre situation ude på vejene i forhold til, hvis der stadig havde været stor tvivl og mange spørgsmål blandt folk, siger Chris Froome til TV 2 SPORT.

Sagen, han omtaler, er det lange forløb, der begyndte, efter at Froomes urinprøve under Vuelta a España sidste år indeholdt høje værdier af lægemidlet salbutamol. Det internationale cykelforbund (UCI) afsluttede sagen og frikendte Froome mandag, og det gav dermed briten grønt lys til at jagte den gule førertrøje i årets Tour de France.

Hørt rygter om opfordringer til vold

UCI’s beslutning blev modtaget med blandede reaktioner, og derfor frygter de, at der vil være uro omkring den britiske rytter, hvis blandede popularitet i Frankrig tidligere blandt andet har medført kast af urin mod den firedobbelte Tour de France-vinder.

- Han (Froome, red.) har ret til at køre i et sikkert miljø. Jeg har hørt rygter om, at der er blevet opfordret til vold mod Tour de France.

- Jeg kan ikke acceptere det, og jeg opfordrer alle tilskuere til at beskytte rytterne og respektere den juridiske beslutning, så Chris Froome kan konkurrere i et trygt og fredeligt miljø som alle andre ryttere, sagde UCI-præsident David Lappartient i forbindelse med frikendelse af Froome.

Froome-holdkammerat: Vil altid være en risiko

Chris Froome ville dog ikke helt selv spille med på temaet om frygt og tog det således roligt på onsdagens pressemøde.

- Mit råd til alle, der ikke kan lide Chris Froome eller Sky er at komme og se løbet med en anden trøje på med en rytter, man godt kan lide, og støtte løbet på den måde, siger Froome på pressemødet og pointerer, at han ikke oplevede mishagsytringer under Giro d’Italia i maj.

Froomes walisiske holdkammerat Geraint Thomas har også tænkt på risikoen for sabotage, men håber, at tilskuerne kan styre sig.

- Folk kan råbe det, de har lyst til. Det er jeg ligeglad med. Men når det bliver fysisk, når folk kaster ting efter dig eller forsøger at skubbe eller slå, så er det selvfølgelig for meget, siger Thomas på pressemødet og sætter sin lid til Tour-arrangørerne.

- Der er ikke så meget, vi kan gøre alligevel. Jeg har tillid til, at arrangørerne gør alt, hvad de kan. Men det er jo ikke som fodbold på et lukket stadion, så der vil altid være et element af risiko, lyder det fra waliseren.

Tour de France begynder på lørdag.