Froome er eksperternes favorit til at vinde Touren

16x9
Bardet, Quintana og Froome udgjorde Tour de France-podiet i 2016. Foto: Pascal Rossignol / Scanpix Denmark

De fleste af TV 2 SPORTs cykeleksperter tror, at Chris Froome vinder Tour de France, men Henrik Jul mener Quintana kan tage sejren.

Hvis du følger Tour de France sommer efter sommer, så har du set Chris Froome vinde verdens største cykelløb fire gange før.

Og hvis du har tænkt dig, at følge med i sommerens store cykelbegivenhed igen i år, så kan du ifølge TV 2 SPORTs cykeleksperter godt begynde at forbedrede dig på, at du komme til at se Team Skys kaptajn stå øverst på podiet i Paris for femte gang i karrieren.

Tre ud af fire cykeleksperter har nemlig Chris Froome som vinder af Tour de France. Kun Henrik Jul har valgt Movistars kaptajn Nairo Quintana, dog med den tilføjelse, at Froome er den store favorit til den samlede sejr.

Hvis Chris Froome vinder Tour de France for femte gang udligner han rekorden for flest Tour de France-sejr.

Den rekord deles af Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault og Miguel Indurain. 

Lance Armstrong vandt som bekendt Tour de France syv gange, men er senere blevet slettet fra historiebøgerne på grund af doping.

Hvem vinder Tour de France?

Blå bog Chris Froome

  • Alder: 33
  • Nation: Storbritannien (Tidligere Kenya)
  • Hold: Team Sky
  • Største sejre: Tour de France (17,16,15 og 13), Giro d'Italia (18) og Vuelta a España (17).

Rolf Sørensen: Froome

- Det er Froome, der skal slås. Jeg mener stadig, han er favorit. Han har vundet de sidste tre Grand Tours, og der er ikke rigtig nogen, der har kunne komme i nærheden af ham, når han har strammet sig an. Derudover har han vist sig dygtig til at håndtere det her pres, der har været på ham.

Henrik Jul: Quintana

- På papiret er Chris Froome favorit, men der er så mange gode ryttere med i år, jeg har sådan en fornemmelse af, at han ikke vinder. Det er mere umuligt at spå om, end det nogensinde har været i min tid. Jeg tror ikke, at Froome vinder. Hvis jeg skal sige et navn, så siger jeg Nairo Quintana.

Quintana ser meget mere fokuseret ud, end han nogensinde har været før. Det han lavede i Schweiz Rundt, hvor han vandt en etape, lover godt for hans muligheder, og så har han et stærkt hold omkring sig.

Chris Anker Sørensen: Froome

- Jeg tror, at Chris Froome vinder Tour de France. Jeg ved godt, at det er et røvsygt svar, men han har et virkeligt godt hold, og de kommer til at smadre de andre på holdløbet, og jeg tror, at de har fået timet formen godt efter Giroen. Han kan det hele – køre opad nedad, og enkeltstart. Han er komplet. Og den mest komplette af alle rytterne i feltet.

Brian Nygaard: Froome

- Han vinder, fordi han er den bedste etapeløbsrytter i øjeblikket, og jeg tror faktisk, at han har fået timet Giro-Tour-projektet. Han har et historisk stærkt hold.

- Han skal køre godt på brostene, hvor han er lidt mere overladt til sine egne ever.

Afstemning