Cavendish har vundet alt: - Jeg har ét mål tilbage i karrieren

Den britiske sprinterstjerne er fire Tour de France-sejr fra at tangere rekorden.

Se alle Tour-etaper uden afbrydelse på TV 2 PLAY

Han har været verdensmester. Han har kørt i Tour de Frances gule førertrøje og i den grønne pointtrøje. Han har vundet 146 professionelle sejre, heraf 48 i Grand Tours.

Mark Cavendish har i mere end et årti været det vel nok største sprinternavn i verden, og lørdag stiller han til start i sit 12. Tour de France, hvor han har en rekord inden for rækkevidde.

Den belgiske legende Eddy Merckx vandt i sin karriere 34 etapesejre i verdens største cykelløb. Mark Cavendish har hidtil vundet 30, hvilket gør ham til den næstmest vindende i Touren.

- Jeg har mere eller mindre prøvet alt. Det er faktisk det eneste mål, jeg har tilbage. Det synes at være så tæt på, men det er alligevel så langt væk, siger Mark Cavendish til Cycling Weekly.

- Realistisk set er der seks sprinteretaper og et par muligheder mere til de folk, der er bedre til at køre opad end mig.

- Bliver det ikke i år, er det sådan, det er, men jeg går efter rekorden, før jeg stopper. Det er helt sikkert.

Måske sidste chance for ny gul trøje

Fra 2009 til 2012 vandt briten utrolige 19 etaper i Tour de France, men så fulgte en periode på med kun tre sejre på fire år indtil 2016.

Her indfriede han et nyt mål, da han for første og hidtil eneste gang kørte sig i den gule førertrøje med sin sejr på 1. etape i 2016-udgaven af Tour de France.

Selvom den gule trøje er krydset af på listen, drømmer han alligevel om at prøve det en gang til, når Tour de France anno 2018 igen starter med en flad etape.

- Det ville være utroligt stort. Jeg ved ikke, om der kommer endnu en chance i min karriere, så jeg tager bestemt tyren ved hornene på lørdag, siger Cavendish til Sky Sports.

33-årige Cavendish havde et frygteligt 2017, hvor det blot blev til én sejr. Han var skadet i løbet af foråret, og allerede på 4. etape af Tour de France styrtede han voldsomt i finalen og udgik.

Mark Cavendish styrtede 200 meter før mål i en dramatisk finalespurt på 4. etape. Video: Bo Bentsen

Det blev således kun til én sejr i hele 2017, mens han i år står noteret for en sejr i Dubai Tour tilbage i februar.