Tour-rytter brød sammen efter etapen: - Det er svært lige nu

Lawson Craddock styrtede i forplejningszonen på første etape af Tour de France og kørte efterfølgende 100 kilometer med et brækket skulderblad.

Du kan se alle Tour-etaper på TV 2 og TV 2 Play.

En tabt drikkedunk tvang 26-årige Lawson Craddock af vejen og ind i en tilskuer, da der manglede 100 kilometer af første etape i Tour de France.

Feltet og Craddock var lige kommet igennem forplejningszonen, men det blev ikke nogen positiv oplevelse for amerikaneren.

Han styrtede og måtte efterfølgende syes med en håndfuld sting i øjenbrynet, som var flækket. Derudover fik han også et lille brud på skulderbladet langs med rygsøjlen. 

EF Education First-Drapac-rytteren gennemførte dog etapen, selvom det var en stor pinsel.

- Lige nu er det ekstremt smertefuldt. Det var virkelig smertefuldt på vejen, hvor jeg forsøgte at komme igennem så let som muligt. Jeg fik fantastisk støtte af holdet, som hjalp mig i mål, sagde Craddock til holdets hjemmeside efter etapen og kunne til sidst ikke holde tårerne tilbage.

Lawson Craddock styrtede i forplejningszonen, men gennemførte første etape med et brækket skulderblad. Video: TV 2 SPORT

- Det er svært lige nu. Der er en masse forberedelse til disse løb – og især til Tour de France. Det er næsten hårdere mentalt, end det er fysisk. Jeg vil forsøge at forblive positiv og klare smerten. Jeg tager ikke bare hjem. Vi ser, hvordan jeg har det i nat (natten til søndag, red.), og så vil jeg sætte mig på cyklen igen.

Efter at have sundet sig kunne han finde humoren frem på sin Twitter-profil, hvor en bruger havde lavet et billede af Craddock ved siden af fodboldstjernen Neymar, der er blevet beskyldt for skuespil og for at vride sig for meget i smerte.

Craddocks svar var iskoldt:

- Den største forskel er, at Neymar er på et fly på vej hjem lige nu.

- De lette dage er et mareridt

Craddocks holdkammerat Simon Clarke gav undervejs på etapen et hjælpende skub til amerikaneren og ønskede, at han gennemførte etapen.

Lawson Craddock var i store smerter efter etapen.
Lawson Craddock var i store smerter efter etapen. Foto: Benoit Tessier / Ritzau Scanpix

Desværre er det altid lidt sådan med de første etaper, at de altid er stressende, fortæller Clarke.

- Jeg er ked af det på Lawsons vegne. Vi lavede alle forberedelsen til Touren samme. Jeg er ikke kun værelseskammerat med ham under Touren, vi har også boet og trænet sammen i omkring en måned. Jeg har ondt af, at det skulle ske for ham. Jeg opmuntrede ham hele vejen til stregen, hvor vi ville finde ud af, hvor slemt det er.

- De lette dage er et mareridt, når vi kommer til finalen, da alle er ret friske – især på de første etaper. Man ser, at der er en masse ryttere, der tager chancer for at blive i fronten. Jeg vidste, at det kunne blive et problem, siger Simon Clarke efter etapen.

Lawson Craddock kom sidst i mål af alle på første etape, hvor han kørte over stregen 7'50 minutter efter etapevinderen, Fernando Gaviria.