Bjarne Riis kalder Fuglsang og holdets kørsel "fabelagtig"

Bjarne Riis hylder Astanas holdtidskørsel efter Jakob Fuglsangs mandskab slap godt igennem mandagens kamp mod uret.

Der var på forhånd spået om store tidstab til Jakob Fuglsang og Astana-holdet, da der mandag stod holdtidskørsel på programmet i verdens største cykelløb Tour de France.

Den danske kaptajn leverede sammen med sit hold ifølge ham selv en vaskeægte "herreindsats".

Det kunne også ses på resultatlisterne, hvor Fuglsang og Astana "blot" sluttede 51 sekunder efter Richie Porte og vinderne fra Team BMC. Og den præstation kaster også store roser af sig fra cykelekspert Bjarne Riis.

- Det er rigtig stærkt. Det er en fremragende præstation. Den sidste halvdel af etapen kørte de fabelagtigt, lød det fra Bjarne Riis til TV 2 SPORT i minutterne efter etapen.

- De starter faktisk lidt for langsomt ud, men det er så også det eneste sted, de hænger bag de bedste. Det er klart godkendt. Det er glimrende. De får virkelig kørt sig op og kan være rigtig godt tilfredse med deres egen indsats. Astana overrasker mig. Det er mægtig positivt.

Inden mandagens holdtidskørsel havde flere eksperter spået om, at Fuglsang ville tabe en god bid over minuttet. Særligt fordi man søndag måtte vinke farvel til en af holdets stærkeste i disciplinen, da Luis Léon Sánchez søndag måtte udgå med en brækket albue.

Men selv uden den spanske enkelstartsspecialist lykkedes det for Astana at minimere den tabte tid på fornemmeste vis og køre Jakob Fuglsang ind på en aktuel 13. plads i klassementet, hvor danskeren er foran navne som Chris Froome, Mikel Landa og Romain Bardet.

- Vi frygtede, at det kunne have været meget værre. Men det her viser jo, at Fuglsangs chancer i klassementet er helt intakt, fortæller TV 2 SPORTs cykelekspert Henrik Jul, der bakkes op af Bjarne Riis.

- Jeg synes, han ligger godt i svinget, men der skal være fuld fokus hver dag. Der er ingen lette dage, og de skal stadig holde sig fremme. Nu gælder det om at undgå tidstab frem til brostensetapen, lyder det fra Bjarne Riis. 

Jakob Fuglsang selv var da også godt tilfreds med holdets præstation.

- Det har været godt. Jeg tror, vi kan være godt tilfredse. Nu er det mere eller mindre status quo med de andre favoritter. Det er bedre, end jeg turde håbe på inden Tour de France startede, lød det fra en tilfreds Jakob Fuglsang efter holdtidskørslen til TV 2 SPORT.