Dansker forlænger med Tour-hold: - Jeg var slet ikke i tvivl

16x9
Mads Würtz Schmidt fortsætter hos Katusha. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Mads Würtz Schmidt snupper to sæsoner mere hos det schweiziske World Tour-mandskab Team Katusha.

Den danske cykelrytter Mads Würtz Schmidt kan se frem til to år mere på det schweiziske World Tour-mandskab Team Katusha-Alpecin.

Den 24-årige dansker har nemlig forlænget kontrakten, så han også i de næste to sæsoner er at finde på højeste niveau.

- Jeg er rigtig glad for at være på Katusha. De støtter og bakker op om mig. De viste mig tillid og tilbød mig en kontrakt tidligt, og så var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg skulle skrive med dem. I de her dage skal man også være hurtig på aftrækkeren. Der er mange, der står og kan bruge et arbejde i professionel cykelsport, fortæller Mads Würtz Schmidt til TV 2 SPORT.

Den danske rytter er i øjeblikket i gang med sin anden sæson på cykelsportens øverste hylde.

Den hylde bliver danskeren altså nu på de næste to sæsoner, hvor han blandt andet er blevet stillet flere muligheder for at køre sin egen chance i udsigt af det schweiziske mandskab.

- Jeg kan mærke, holdet tror på mig. Det er et hold, der giver chancer. Og de giver mig chancer for at køre nogle finaler. Det er jo der, man gerne vil hen, lyder det fra den danske rytter.

I øjeblikket ruller verdens største cykelløb derudaf.

Dette års Tour de France ser den danske Katusha-rytter hjemmefra, efter han kørte Giro d'Italia i maj. I fremtiden håber Mads Würtz Schmidt dog, at han ikke skal nøjes med at se den franske rundtur på TV.

- Jeg er meget tilfreds med min præstation i Giroen. Jeg nød at køre den. Jeg lavede et resultat i hver uge, og det er selvfølgelig opløftende, at man kan holde sig skarp i tre uger.

- Det er også noget holde bider mærke i, at man kan holde i tre uger. Det giver forhåbninger om flere Grand Tours i fremtiden, fortæller danskeren til TV 2 SPORT.

Mads Würtz Schmidt har stadig sin første sejr for Katusha til gode.

Den unge dansker har dog tidligere i karrieren bevist, at han godt ved, hvordan man vinder cykelløb.

To gange har han vundet enkeltstarten i Danmark Rundt, mens han har været verdensmester i enkeltstart for både juniorer og i U23-klassen.