- Det fungerede perfekt, siger Fuglsang om svær finale

Astana-kaptajnen kom helskindet igennem 5. etapes smalle veje i finalen og tabte ingen tid til konkurrenterne.

Der var lagt op til en hektisk og hård finale, hvor rytterne for første gang i årets Tour de France skulle prøve kræfter med en afslutning op ad bakke.

Den test klarede Astana og Jakob Fuglsang godt. Det danske klassementshåb endte på en 19.-plads i samme tid som løbets gule førertrøje, Greg van Avermaet.

- Det var en godkendt dag og ikke nogen nem dag, siger Fuglsang til TV 2 SPORT efter etapen.

Hvor danskeren efter tirsdagens 4. etape talte om vanskeligheder med at placere sig helt fremme i feltet, hvorfor Fuglsang selv samt holdkammerat Michael Valgren styrtede, var det på dagens etape intet problem.

- Heldigvis fik vi lidt mere samling på tropperne og sad lidt mere fremme. Så jeg kunne sidde lidt mere roligt, og det fungerede godt i dag.

Organisation var der brug for på afslutningen, som foregik op ad bakke og på smalle veje. Derfor er det vigtigt at sidde langt fremme, når man først kom ind på de snævre strækninger.

- Så snart man kommer ind på de små veje, og der ikke er plads til at køre frem, så er der ikke noget at gøre. Når de sender os ud på en firesporet landevej, inden vi skal ind på en gedesti, er det klart, at der bliver kørt om det. Men det fungerede perfekt, siger Fuglsang.

Valgren arbejdede hårdt

Jakob Fuglsang fremhævede efter etapen især sin danske holdkammerat Michael Valgren og spanske Omar Fraile som rytterne, der bidrog med værdifuld hjælp undervejs. Derfor var det også en træt Valgren, der kom i mål efter den over 200 kilometer lange etape.

- Jeg har ondt i benene. Så meget arbejdede jeg i hvert fald. I dag var vi på toppen. Vi ville undgå de skide styrt, som vi var fanget i i går (4. etape, red.), og så måtte det koste de kræfter det måtte koste. 

- Det kræver, at man sidde fremme hele tiden og kæmpe, og vi prøvede at holde os én side, hvor vi forsøgte at undgå problemer. Og det lykkedes, siger Michael Valgren.

Torsdag er der flere bakker og en endnu sværere afslutning. Se alt om 6. etape her: