Holm har konfronteret rivaler: - Ingen har givet et fornuftigt svar

Det belgiske mandskabs sportsdirektører forstår ikke, hvorfor de andre sprinterhold ikke hjælper til i arbejdet for at hente udbryderne.

Belgiske Quick-Step - Floors er vant til at vinde meget og er berygtet blandt konkurrenterne på især sprinteretaperne.

I år er ingen undtagelse. Holdet har således vundet to etaper med sin colombianske sprinter Fernando Gaviria, og begge gange har det været efter et velorkestreret forarbejde fra holdet. Her har holdet fået vind på snuden i kampen for at hente de håbefulde udbrydere. Et arbejde, de ikke forstår, hvorfor de andre sprinterhold ikke hjælper mere til med.

- Det undrer mig simpelthen, at de ikke gør det, siger holdets danske sportsdirektør, Brian Holm, til TV 2 SPORT.

- Jeg tror, vi har vundet lidt for meget, og derfor er der den der jalousi. De andre vil egentlig hellere tabe end have, at vi vinder, lyder det kontant fra Brian Holm.

Han er ikke den eneste fra det belgiske mandskab, der undrer sig. Erfarne Wilfried Peeters er således enig med Brian Holm.

- Jeg har indtrykket af, at mange af de andre sprinterhold ikke har lyst til at vinde og foretrækker, at udbruddet holder hjem. Vi har taget ansvar, og vi har vundet. Vi har to etapesejre. Vi vil tænke os om en ekstra gang, hvorvidt vi vil føre på de næste etaper. De andre sprinterhold har intet gjort indtil videre, og nu har vi intet at tabe, siger Wilfried Peeters til belgiske Het Nieuwsblad.

På årets sprinteretaper har der kun været sporadisk føringsarbejde fra hold som Lotto-Soudal og Groupama-FDJ.

På den seneste sprinteretape, 4. etape, trak de sig dog hurtigt tilbage og overlod arbejdet til Quick-Step indtil allersidst, hvor holdene med nød og næppe hentede udbruddet. Efter den oplevelse henvendte Brian Holm sig til sine konkurrenter og kolleger.

- Jeg har også spurgt dem, hvorfor de ikke kører. De kigger bare op i luften. De ved det ikke. Der er ikke nogen, der har givet mig et fornuftigt svar. Det er nok, fordi de ikke tror nok på deres sprinter - desværre for ham. Men meget godt for os, siger Brian Holm.

Torsdagens 6. etape er med dens mange bakker som udgangspunkt ikke noget for sprinterne. Se alt om 6. etape her: