Peter Sagan vandt igen - dansker i top-10

Flere af de tungeste sprintere kunne ikke følge med feltet på den kuperede 5. etape i Tour de France, som blev vundet af verdensmesteren Peter Sagan.

Top-3 på etapen

  1. Peter Sagan
  2. Sonny Colbrelli
  3. Philippe Gilbert

Klassementet

  1. Greg Van Avermaet (BMC)
  2. Tejay van Garderen (BMC)
  3. Philippe Gilbert (Quick-Step)

Trøjerne efter etapen

  • Gul: Greg Van Avermaet (BMC)
  • Grøn: Peter Sagan (BORA)
  • Prikker: Toms Skujiņš (Trek-Segafredo)
  • Hvid: Søren Kragh Andersen (Sunweb)

Se alle resultater her: Etapen / klassementerne

Fuglsang-status

Jakob Fuglsang sad med fremme i den hektiske finale og kom sikkert igennem etapen sammen med de øvrige klassementsfavoritter. Han blev nummer 19 på etapen. I klassementet er han nu oppe på 11.-pladsen, hvor han er 53 sekunder efter Van Avermaet i førertrøjen.

Sådan forløb etapen

Af Ritzau

Den tredobbelte verdensmester Peter Sagan (Bora) blev vinder af årets første kuperede etape i Tour de France.

På 5. etape spurtede han til sidst fra en gruppe af stærke klassikerspecialister og snuppede sin anden etapesejr i årets Tour foran Sonny Colbrelli (Bahrain) og Philippe Gilbert (Quick-Step).

Danske Søren Kragh Andersen (Sunweb) fik lov at køre sin chance. Han kørte over stregen som nummer otte.

Manden i den gule førertrøje er fortsat BMC-rytteren Greg Van Avermaet, som fører foran holdkammeraten Tejay van Garderen og førnævnte Gilbert.

Jakob Fuglsang (Astana) viste ingen synlige svaghedstegn efter tirsdagens styrt. Det danske podiehåb kom i mål sammen med de øvrige favoritter på 19.-pladsen.

Som så ofte før i dette års Tour stak et udbrud stort set uimodsagt afsted fra første kilometer på den stærkt kuperede og 204,5 kilometer lange etape fra Lorient til Quimper.

De syv eventyrere var Elie Gesbert (Fortuneo-Samsic), Julien Vermote (Dimension Data), Jasper De Buyst (Lotto-Soudal), Lilian Calmejane og Sylvain Chavanel (Direct Energie), Toms Skujins (Trek) og Nicolas Edet (Cofidis).

De nåede undervejs et forspring på fire minutter, før 39-årige Chavanel på sin 353. Tour-etape i karrieren kørte solo mod godt 90 kilometer til mål.

Gesbert var desuden uopmærksom på en nedkørsel, styrtede i grøften og gled tilbage til feltet.

Et sving på nedkørslen koster Elie Gesbert chancerne for en etapesejr i dag Video: Magnus Stig Christensen

Tidligere på etapen styrtede Robert Kiserlovski i hovedfeltet og udgik. Før etapestarten havde blandt andre sidste års vinder af den grønne pointtrøje, Michael Matthews (Sunweb), trukket sig fra løbet på grund af sygdom.

Ude foran blev Chavanel først hentet og kørt agterud af resterne af dagens tidlige udbrud, før også de blev opslugt af hovedfeltet.

Det blev heller ikke til bjergtrøje for Chavanel trods de store anstrengelser. Ny mand i bjergtrøjen er Toms Skujins (Trek).

De resterende udbrydere blev hentet med 12 kilometer til mål, hvorfra både klassikerryttere og de mest bakkeduelige sprintere og puncheurs kunne sætte næsen op efter etapesejren i en finale, hvor den sidste kilometer steg gennemsnitligt 4,8 procent på vejen til målstregen.

Det benyttede Philippe Gilbert til at angribe for etapesejr og gul trøje, men han kom aldrig afgørende væk.

Sagan og en gruppe øvrige hurtige folk bed sig fast, og til sidst kunne ingen matche verdensmesteren, selv om Colbrelli forsøgte ihærdigt.