Søren Kragh fik chancen og leverede - men 'havde benene til mere'

Søren Kragh Andersen forsvarede sin hvide trøje med manér, da han blev nummer otte på 5. etape.

Optakten til 5. etape af Tour de France gik bestemt ikke som planlagt for Team Sunweb. 

Holdets hurtige australier Michael Matthews, der vandt den grønne trøje i sidste års udgave, måtte trække sig kort før starten på en etape, der ellers passede ham forrygende. Men den enes død er som bekendt den andens brød.

I stedet fik Søren Kragh Andersen chancen for at blande sig i den afsluttende massespurt og det med succces. Omgivet af verdensstjerner sprintede den 23-årige dansker sig til en ottendeplads på etapen, der blev vundet af Peter Sagan.

- Jeg havde faktisk benene til at køre med om mere, hvis jeg havde været længere fremme. Men det var, hvad det kunne blive til for mig, og en ottendeplads er også et godt resultat for mig, når jeg ikke har noget hold, der kører for mig. Jeg må lade tiden vise, om jeg kan følge med de store gutter en dag, men jeg prøver i hvert fald, sagde Søren Kragh selv til TV 2 SPORT, umiddelbart efter han havde været på podiet for at modtage en ny hvid trøje.

Ifølge Sunwebs hurtige dansker forhindrede placeringen ham i at drive det til mere.

- Det var en hektisk og hård afslutning. Vi kørte for at holde Tom Dumoulin sikker, og så skulle jeg køre finale for mig selv de sidste fire-fem kilometer. Jeg placerer mig lidt for langt tilbage, inden vi rammer sidste stigning, men formår at komme frem. Jeg synes faktisk, jeg har en okay acceleration de sidste 300 meter, men jeg sidder for langt tilbage.

Ny chance i morgen?

Også i TV 2's studie var der stor tilfredshed med Søren Kragh Andersens præstation. 

- Det er bestemt godkendt. Alene det, at han kører i top 10 i det her selskab, er fremragende. Også i forhold til det udgangspunkt han havde, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Henrik Jul Hansen, der møder opbakning fra Morten Bennekou, der er kollega med Søren Kragh op Team Sunweb, hvor han er ansat som træner.

- Han sidder rigtig godt med omkring to kilometer til mål. Der sidder han inde i top 10. Lige pludselig forsvinder han ud af billedet, og da vi kommer tilbage til ham sidder han som nummer 20. Det kan jo ske for alle, for det er meget hektisk, men det er selvfølgelig ærgerligt, at han skal bruge kræfter på at køre sig tilbage, vurderer Bennekou.

Torsdag venter endnu en kuperet etape med afslutning på berygtede Mûr-de-Bretagne. Søren Kragh Andersen vil ikke udelukke muligheden for, at han igen skal køre med om etapesejren.

- Vi har ikke snakket om det endnu, men jeg tror, det er samme procedure. At passe på Tom så længe som muligt, det kunne også være en afslutning for ham. Men det skal vi hjem og snakke om. Måske får jeg chancen igen.

Med dagens resultat fører den 23-årige fynbo stadig ungdomskonkurrencen i Tour de France med over et minut til den colombianske Sky-rytter Egan Bernal og yderligere 30 sekunder til Magnus Cort fra Astana.