GPS snød rytteren i gult: - Målstregen var pludseligt langt væk

Greg van Avermaet opdagede, at det sidste sving på 5. etape i Tour de France var længere væk fra målstregen, end han troede.

Det er ikke kun i bilen, at du kan komme på afveje, selvom du følger din GPS - bare spørg Greg van Avermaet, der er i den gule trøje i Tour de France.

Han fortæller nemlig, at en GPS var skyld i, at han ikke kunne holde hele vejen til mål 5. etape, der sluttede med en tre kilometer lang stigning til Quimper.

Her valgte belgieren at køre efter sin landsmand Philippe Gilbert, der havde angrebet i finalen. Van Avermaet fik dog hentet Gilbert, men løbets førende rytter havde ikke forventet, at målstregen stadig var så langt væk.

- Jeg tror, at jeg lavede en fejl, men jeg er nødt til at se billederne for at finde ud af mere. Jeg var nødt til at køre efter Phil (Philippe Gilbert, red.), da han er højt oppe i klassementet, og man ved aldrig med han. Jeg fik hentet ham, men jeg synes, at målstregen pludseligt var langt væk, siger Greg van Avermaet ifølge Cyclingnews.

- GPS’en sagde, at det sidste sving var 250 meter fra meter fra målstregen, men det var 350 meter. Det var alt for langt ude fra til at kunne lave et resultat. Vi har fulgt GPS-filen, og den er måske ikke 100 procent korrekt.

Sagan: Tak til Greg

En anden rytter, der dog fik hjælp af Greg van Avermaets forkerte informationer, var Peter Sagan, der skulle ende med at vinde etapen. Verdensmesteren er flyvende i dette års Tour de France, hvor han onsdag tog sin anden etapesejr i løbet efter en endnu en perfekt timet afslutning.

Sagan og Van Avermaet har udkæmpet mange drabelige dueller i klassikerterræn de senere år, men onsdag var det slovakken, der kunne udnytte, at belgieren lavede en fejl.

- Da vi nåede til opløbet, indledte Greg sin sprint meget tidligt. Det var et perfekt leadout for mig. Så også en tak til Greg, lyder det fra Peter Sagan efter sin sejr.

Torsdag er der endnu flere bakker på programmet, da rytterne skal bestige den berygtede Mûr de Bretagne-stigning hele to gange.

Du kan se hele etapen på TV 2 og TV 2 Play med studie fra klokken 12.40.