Hvis Fuglsang sidder forkert, kan det blive 'katastrofalt'

Astana-sportsdirektør Lars Michaelsen mener, at Jakob Fuglsang er nødt til at sidde fremme torsdag, ellers kan det blive katastrofalt.

To kilometers stigning kommer til at afgøre, hvem der sende armene vejret som etapevinder på 6. etape.

Her skal rytterne i dette års Tour de France nemlig bestige Mûr de Bretagne-stigningen hele to gange. Stigningen er to kilometer lang og stiger med over 15 procent enkelte steder.

Derfor er det vigtigt, at man sidder fremme på stigningen, ellers kan man ryge helt ud af klassementet. Det fortæller Astanas danske sportsdirektør, Lars Michaelsen.

- Om der er et udbrud, der kører langt ude fra og kan holde hjem, det vil tiden vise. Man skal ikke lade sig snyde af Mûr de Bretagne. Hvis man sidder på den forkerte side af, hvor det knækker i feltet, kan det blive katastrofalt. Så koncentrationen skal bevares, siger den danske sportsdirektør.

- Det bliver lidt det samme klientel, som vi har set på denne etape (5. etape, red.). Vi så blandt andet, at Chris Froome brugte alle sine folk for at sidde med, og det vil han gøre igen. Det er jeg sikker på. Så vil vi også se, at Bora-Hansgrohe med Peter Sagan og BMC med Greg van Avermaet igen vil være fremme.

- Jeg håber, at Jakob er klar

På onsdagens etape var det til sidst en blanding af klassements- og eksplosive ryttere, der sad fremme, og det forventer Jakob Fuglsang, at det bliver igen.

- Det bliver lidt ligesom i dag (onsdag, red.), men hvor stigningen lige er en tand hårdere. Og så håber vi på lidt større veje, men ellers bliver det sikkert en helt eksplosiv finale, siger Astana-kaptajnen.

Imens Michael Valgren håber på, at hans danske holdkaptajn er klar.

- Det bliver en hård etape, men jeg tror, at den bliver mindre hård inden Mur de Bretagne første gang, og der bliver vild positionskamp, men der bliver også tyndet ud i det. Så handler det også om, hvem der har benene til sidst, og jeg håber, at Jakob er klar, siger Michael Valgren.

Du kan se hele etapen på TV 2 og TV 2 Play med studie fra klokken 12.40.