Søren Kragh troede, kaptajnens uheld kostede ham trøjen

23-årige Søren Kragh Andersen fører fortsat ungdomskonkurrencen, selvom han led et tidstab på 6. etape efter Tom Dumoulins defekt kort før mål.

Uheldet var ude på 6. etape for en af favoritterne, hollandske Tom Dumoulin, da feltet kørte finale i fuld fart.

Sunweb-kaptajnen kørte ind i en forankørende rytter og ødelagde sin forhjul, som skulle skiftes. Derefter indledte han en umulig jagt på feltet med hjælp fra sine hjælperyttere.

Blandt dem var Søren Kragh Andersen, der fører ungdomskonkurrencen i Tour de France, og som derfor kører i den hvide trøje.

- Jeg spurgte selvfølgelig med det samme, om jeg stadig havde trøjen. Det kunne de ikke rigtig svare på, så jeg troede, jeg havde tabt den. Heldigvis har jeg den stadig og kan nyde den en dag mere, siger Søren Kragh Andersen til TV 2 SPORT.

Er der for Dumoulin

Søren Kragh Andersen og Tom Dumoulin kom i mål 53 sekunder efter etapevinderen, Dan Martin. Danskeren tabte 42 sekunder i forhold til sin nærmeste forfølger i ungdomskonkurrencen, Team Skys Egan Bernal, hvilket betyder, at Kraghs forspring nu er nede på 27 sekunder.

Men sådan er vilkårene for den danske Tour-debutant.

- Det er selvfølgelig en træls situation, men det er derfor, vi er der for ham, siger Søren Kragh Andersen.

- Det gjaldt om at få kørt ham så hurtigt som muligt til målstregen uden at tabe for meget tid. Hvis han sidder alene med modvind på bakken (Mur de Bretagne, red.) og syre til op over begge ører, skal han også have en til at trække der.

Noget lort

Danskeren ventede på Dumoulin i bunden af Mur de Bretagne og kørte ham i mål til et tidstab på 53 sekunder, hvilket betyder, at Dumoulin kom mere end et minut fra Greg Van Avermaet i den gule førertrøje.

- Det var noget lort. Jeg vidste ikke, hvor langt bagved vores holdbil lå, så Simon Geschke gav mit sit forhjul. Jeg kørte så hurtigt som muligt, men på det tidspunkt vidste jeg, at jeg ville tabe meget tid, siger Tom Dumoulin ifølge De Telegraaf.

For at gøre ondt værre fik Tom Dumoulin efterfølgende en tidsstraf på 20 sekunder, fordi han fik læ af en holdbil i sin jagt på at mindske tidstabet.

Dermed er Dumoulin nu 1 minut og 23 sekunder efter i klassementet.