Bøderegn efter 9. etape i Tour de France

Det var ikke kun rytterne på 9. etape, der var stressede og havde travlt. Det havde løbskommisærerne også.

Der var stor hektik på 9. etape i dette års Tour de France.

Rytterne skiftedes til at styrte på den 156,5 kilometer lange etape, hvor 15 pavéer med brosten gav store udfordringer.

De takkede brosten gav til tider så store udfordringer, at flere ryttere og sportsdirektører måtte bryde reglerne for at klare sig igennem etapen.

Det betyder, at løbskommisærerne har haft travlt med uddele bøder på etapen, hvor de har sikret 12.635 kroner i bødekassen.

  • Jens Keukeleire har fået en bøde på 341 kroner samt en tidsstraf på 20 sekunder i klassementet, efter han lå for længe bag sin holdbil.
  • Lotto Soudals sportsdirektør Frederik Willems har en bøde på 1366 kroner for samme tilfælde.
  • Timo Roosen og sportsdirektør Nico Verhoeven fra LottoNL-Jumbo har begge fået en bøde på 683 kroner for ’at skade cykelsportens image’ med en sticky bottle.
  • Lukas Pöstlberger og sportsdirektør Enrico Poitschle fra Bora-Hansgrohe har begge fået en bøde på 683 kroner for samme tilfælde.
  • Luke Durbridge har fået en bøde på 683 kroner, fem strafpoint i pointkonkurrencen og 10 sekunders straf i klassementet. Årsag er ikke nævnt.
  • Mitchelton-Scotts sportsdirektør Matthew White har fået en bøde på 683 kroner. Formentlig i forbindelse med Durbridge, men der står ingen årsag.
  • Fortuneo-Samsic, BMC, Wanty-Groupe Gobert, Direct Energie og UAE Emirates har hver fået en bøde på 1366 kroner, da én rytter fra hvert hold brugte fortorvet til at tage genvej. Rytterne kunne ikke blive identificeres, og derfor får holdene bøden.

Herunder kan du høre TV 2 SPORTs cykelpodcast, hvor Richie Portes exit og et kig frem mod bjergene blandt andet bliver diskuteret.