Riis ærgrer sig: - Lige nøjagtig dér begår Fuglsang en fejl

Jakob Fuglsang fik ikke noget ud af sine angreb på brostenene før Roubaix, og det ærgrer Bjarne Riis.

Et styrt var tæt på at gøre Tourens brostensetape til en sort dag for Jakob Fuglsang. Men Astana-kaptajnen slap helskindet fra det, og snart efter gik han i offensiven. Med 39 kilometer igen angreb danskeren uden hjælp fra sine holdkammerater.

- Det er lige nøjagtigt dér, Jakob begår en fejl. Han har minimum to holdkammerater, men går selv frem, og derfor ødelægger han sig selv. Det krudt, han bruger i den situation langt fra mål, mangler han i finalen, siger Bjarne Riis i TV 2's studie efter etapen.

Jakob Fuglsang trillede i mål med favoritterne, men det var tydeligt at se, at han hverken havde krudt til at holde sig fremme eller angribe på de sidste pavéer.

- Til sidst kørte jeg på dampene. Der var ved at være slukket, for jeg havde brugt mange kræfter i løbet af dagen. Der manglede jeg lige lidt, indrømmede han overfor TV 2 SPORT efter etapen. 

- Jeg får ikke det ud af det, jeg gerne vil. Jeg havde håbet på mere, det vil jeg ærligt indrømme. Men jeg forsøgte, forklarede Fuglsang videre.

Styrt kostede kræfter

Ifølge Bjarne Riis lod Jakob Fuglsangs holdkammerater meget tilbage at ønske på den frygtede Roubaix-etape. 

- Jakobs folk er der ikke. Det må vi bare erkende, siger den tidligere Tour de France-vinder.

- De prøver, men han kommer ofte til at sidde alene. Og når der endelig sidder holdkammerater omkring ham, søger de ham ikke. 

I Astana-lejren forklarer man den manglende opbakning til kaptajnen med stress og uheld.

- Det har været hektisk hele dagen igennem, og vi har haft vores uheld og udfordringer som forventet. Men sidste ende sætter Jakob ikke tid til, siger sportsdirektør Lars Michaelsen, der peger på styrtet med 67 kilometer til mål som en væsentlig årsag til, at planen gik i vasken.

- Han bliver sat tilbage af et mindre styrt og skal bruge unødvendig energi.

Et stort styrt midt i feltet fanger Jakob Fuglsang Video: Magnus Stig Christensen

Den forklaring forstår Bjarne Riis til dels. Han ærgrer sig over, at "Fuglen" fik stækket sine vinger og forspildte en gylden mulighed for at distancere konkurrenterne.

- Det, jeg synes er mest ærgerligt, er, at Jakob går fra at være i en position, hvor han skal angribe og gøre en forskel, til at han egentlig bare skal overleve, siger han.

Med dagens resultat rykkede Jakob Fuglsang trods alt to placeringer frem i den samlede stilling, mens stjerner som Romain Bardet, Mikel Landa og Rigoberto Uran Uran satte tid til. Få overblik over klassementet.

Fuglsang i fokus
1. etape
Flyvende fra start
Allerede på løbets første etape var der forskydninger blandt de store favoritter. Chris Froome, Richie Porte og Nairo Quintana smed dyrebar tid, mens Jakob Fuglsang deltog i feltets massespurt og blev nummer ni.
2. etape
Tabet af 'vigtigste mand'
Med 40 kilometer tilbage af Tourens anden etape styrtede Luis Leon Sanchez. Et tab for Jakob Fuglsang og Astana som Rolf Sørensen satte følgende ord på:
- Det her er så stort et tab for Fuglsang. Det er hans vigtigste mand. Hans kørende vejkaptajn.
3. etape
Overraskende holdtidskørsel
Det var forventet, at Jakob Fuglsang og Astana ville smide over et minut på 3. etapes kollektive kamp mod uret. Med tabet af Luis Leon Sanchez var holdet svækket, men allligevel lykkedes det at begrænse tidstabet til bare 51 sekunder til vinderholdet BMC.
4. etape
Ramt af en lyseblå bowlingkugle
På dag fire skete det så. Jakob Fuglsang måtte en tur i asfalten, efter han med egne ord "blev ramt af en lyseblå bowlingkugle" i form af Michael Valgren. Begge danskere slap fra styrtet uden mén.
6. etape
En tur i brændenælderne
6. etape var ikke Jakob Fuglsangs dag. Først blev han fanget i en gruppe bag feltet, da Quick-Step splittede det hele sidevinden. Dernæst væltede danskeren og endte i nogle brændenælder i vejkanten. Med sig i faldet tog han sin landsmand og holdkammerat Jesper Hansen, der også slap uskadt fra styrtet. Fuglsang kom tilbage i feltet, hvor han kørte i mål på Mur de Bretagne med favoritfeltet, mens Chris Froome, Rigoberto Uran, Romain Bardet og Tom Dumoulin satte tid til.