Fransk Tour-håb punkterede tre gange: - Det er et mirakel

Romain Bardet var overmåde uheldig på brostensetapen til Roubaix, men slap igennem uden nævneværdige tidstab.

Der er uheldige ryttere, og så er der Romain Bardet på 9. etape af Tour de France.

Hele tre gange skulle det franske Tour-håb have hjælp fra AG2R's servicebil, inden han kørte over målstregen i Roubaix.

- Jeg har haft tre punkteringer. Det er et mirakel, at jeg kun tabte syv sekunder. Det er et mirakel, at jeg stadig er med i løbet. Jeg punkterede ikke en eneste gang, da vi rekognoscerede pavéerne, selvom jeg angreb underlaget med samme styrke, siger Bardet til løbets hjemmeside.

- Sådan er det at være uden held. Jeg havde det ellers sjovt og var komfortabel. Det er de her etaper, der gør vores sport legendarisk, og jeg tog mig den frihed at nyde det undervejs.

Den sidste punktering faldt få kilometer fra mål. Alligevel lykkedes det sidste års nummer tre at reducere sit tidstab til det absolut minimale.

- Jeg ville køre cykelløb, men i sidste ende brugte jeg tiden på at jagte bag feltet. Var det ikke for mine holdkammerater, havde mit Tour de France været ovre, og vi kunne lige så godt pakke sejlene. Men vi er stadig med i løbet, og det er takket være dem. Vi gik aldrig i panik. Jeg har holdkammerater i verdensklasse omkring mig. Vi bed tænderne sammen og forsøgte at komme i mål. 

I mål kom Romain Bardet. Og dét bare syv sekunder efter favoritfeltet. Dermed er den 27-årige franskmand nummer 17 i klassementet, to minutter og 37 sekunder efter den gule trøje, der stadig sidder på skuldrene af BMC's Greg Van Avermaet.

Du kan høre meget mere om Bardets uheld, Portes styrt og hvilke sprintere, der har klaret sig bedst, i den seneste udgave af TV 2 SPORTs cykelpodcast. Søg på TV 2 CYKLING i iTunes eller på SoundCloud.