Holm opdager brøler hos konkurrent: De må have drukket for meget vin

Den danske sportsdirektør var morgenfrisk på vej til starten af 13. etape, hvor han opdagede en begynderfejl hos en af konkurrenterne.

Torsdag blev en sort dag for Bahrain-Merida-holdet, da en tilskuer rev kaptajnen Vincenzo Nibali ned på vej mod et stort resultat på Alpe d'Huez. Senere samme aften måtte den italienske stjerne udgå som konsekvens af uheldet.

Det forhindrede dog ikke Quick-Step Floors danske sportsdirektør, Brian Holm, i at stå klar med en skideballe fra morgenstunden.

Mit bud er, det er en soigneur, der har drukket for meget vin i går

Brian Holm

På vej mod starten af etapen opdagede han nemlig en begynderfejl på to af konkurrenternes cykler - reservecyklerne til sprinteren Sonny Colbrelli og australieren Heinrich Haussler.

- Jeg var sådan set allerede i dårligt humør, og så kiggede jeg herned, så opdagede jeg, at den her hurtigspænd sad til venstre. Alle ved, den skal sidde til højre og pege bagud. Det undrer mig lidt, så jeg står og venter på sportsdirektøren Philippe Mauduit for at høre, hvad pokker der er galt, lød det fra Brian Holm.

En hurtigspænd er den del af cyklen, man bruger til at spænde hjulet fast til forgaflen. Og ifølge den danske herrelandstræner, Anders Lund, så er det en del af cykelsportens ABC, at man sætter den korrekt.

Derfor stod Brian Holm tålmodigt og ventede på sin konkurrerende kollega, mens gav en lille lektion om cykelsport for begyndere:

- Når du står forfra, skal den pege til højre, og bagfra er det selvfølgelig til venstre, fordi man altid åbner den med højre hånd, når det skal gå hurtigt. Men det handler også om aerodynamik, og at den ikke får fat i de andres cykler, derfor skjuler man den.

- Mit bud er, det er en soigneur, der har drukket for meget vin i går, der har sat den på her til morgen. Det vil jeg håbe for dem, for jeg håber ikke, det er mekanikerne, sagde Brian Holm med et stort grin.

Vil du opleve, hvordan et af de største Tour-mandskaber ser ud helt tæt på? Så tag med på rundtur hos Quick-Step-holdet, hvor også Brian Holm giver en tur i sportsdirektørens bil. Video: TV 2 SPORT