Dansk jubel efter Astana-triumf: - Alt er rosenrødt

Omar Fraile vandt 14. etape i Tour de France og sikrede Astana-holdet arbejdsro i de kommende dage.

Det var en del af planen, at Omar Fraile skulle i udbrud på 14. etape, og det, må man sige, lykkedes til fulde. 

Den spanske Astana-rytter angreb på den afsluttende stigning, gik forbi Jasper Stuyven og kunne fejre sin første etapesejr nogensinde i det franske etapeløb.

 - Det var min drøm at vinde i Touren, og det føles fantastisk. Det er en utrolig sejr - den bedste i mit liv, og jeg er så glad. Tak til holdet, lyder Frailes reaktion overfor TV 2 SPORT. 

Også i holdbilen var der stor glæde, omend holdets danske sportsdirektør langt fra følte sig sikker på sejren.

- Det var spænding til det sidste. Jeg vil ikke sige, at Omar sad på hjul hele vejen. Han lavede sit, indtil han fik at vide, at nu var det tid til at slappe af og samle sig, fortæller Lars Michaelsen, der gav sin rytter vigtige instrukser, før sejren kom i hus.

- Jeg sagde til ham, at han skulle sidde bagerst og lave så lidt som muligt. Det var lidt satset, men hvis ikke man vover, så vinder man ikke. 

Et vigtigt flueben

Frailes etapesejr er afgørende for andre end spanieren selv. Triumfen betyder nemlig, at lidt af presset er lettet fra Astana-holdet.

- Det betyder rigtig meget. Det er 14. etape, der er ikke ret mange hold, der har vundet en etape, og nu lykkedes det for os. Nu kan vi gå afslappet videre med de opgaver, der ligger foran os.

- Alle hold har pres på inden Tour de France. Hvis du kan sætte et flueben ud for en etapesejr, så er alt rosenrødt, lyder det fra en smilende Lars Michaelsen.

Står det til Astana-holdets danske træner, skal der champagne på bordet til aftensmaden.  

- I hvert fald kan man hælde det op og så kan man jo sætte læberne til og lade resten stå. Mon ikke de får lov at drikke et lille glas. Det er der ikke nogen, der tager skade af, siger Rune Larsen.

Lidt skår i glæder kom der dog, da favoritterne ramte stigningen op til mål. Her kunne Jakob Fuglsang ikke følge de bedste, og han tabte derfor yderligere sekunder i klassementkampen.

Alligevel avancerede den danske Astana-kaptajn til løbets niendeplads, fordi Dan Martin (UAE) punkterede og var sat endnu længere bagud.