- Vi kan miste alt, advarer Skys sportsdirektør

Konkurrenterne kan fravriste sejren fra Sky, hvis det britiske hold ikke tænker sig godt om, mener en af holdets sportsdirektører.

Team Sky befinder sig i en ideel situation inden sidste halvdel af Tour de France, da holdet både besidder første- og andenpladsen i klassementet.

Alligevel har placeringerne været årsag til meget spekulation. For det er hjælperytteren Geraint Thomas, som var plan B op til Touren, der fører løbet. Endda med 1 minut og 39 sekunder ned til kaptajnen Chris Froome. Samtidig har Thomas vist sig som den stærkeste rytter i Alperne. 

- Folk spørger os, hvem vi kører for. Froomey eller 'G' (Geraint Thomas, red.)? Hvis vi ikke er forsigtige, kan vi miste det hele, siger Skys sportsdirektør Nicolas Portal til Velonews.

Portal hentyder til, at det fortsat på ingen måde er sikkert, at Sky tager endnu en Tour de France-sejr. På tredjepladsen ligger Giro d'Italia-vinderen fra 2017, Tom Dumoulin, og han har 11 sekunder op til Froome.

'Drømmeposition'

Internt på Sky-mandskabet er der fortsat ikke tvivl om rangordenen. Thomas peger på Froome som lederen, da han har vundet seks Grand Tours. Heriblandt fire Tour de France.

- Han er måske en af de bedste nogensinde. Hvem ved, om jeg taber 10 minutter på en etape, siger Thomas.

Selvom Froome for en sjælden gangs skyld ikke fører klassementet efter de første bjergetaper, bekymrer det ham ikke, at hans holdkammerat indtil videre har opbygget et komfortabelt forspring.

- Jeg mener, det er en drømmeposition for os. Med første- og andenpladsen i klassementet tillader det os at spille begge vores kort, fortæller han.

Strategien blev brugt i praksis på Alpe d'Huez-etapen, da Froome angreb favoritgruppen på stigningen. Thomas kunne derfor nøjes med at sidde på hjul af Dumoulin, som lukkede hullet op til Froome.

Da det hele blev samlet igen, udnyttede Thomas muligheden til at spurte sig til sin anden etapesejr i træk.

Allerede på lørdagens etape i Massif Central kan der ske forskydninger i klassementet, da en stejl kategori 2-stigning venter op mod mål. 

Du kan se hele etapen på TV 2 og TV 2 PLAY med studiestart fra klokken 12.15.