Efter Corts triumf: Profil styrtede i udbruddet og er ude af Touren

En hel dag i udbrud endte ulykkeligt for belgiske Serge Pauwels, der styrtede få hundrede meter fra målstregen i Carcassone.

Det var egentlig bare en spurt om en top 10-placering, men alligevel gav resterne af morgenudbruddet fuld gas, da de fik øje på målstregen i Carcassone. 

Mitchelton-Scott-rytteren Damien Howson kom sidst ind på opløbsstrækningen og i sin iver efter at nå en bedre position, kom han ud af balance og styrtede midt ind i klyngen af udbryddere.

Værst gik det ud over Serge Pauwels, der røg forover sit styr og måtte tage fra med albuen. Den slagne belgier kom på benene og slæbte sig over målstregen, men der gik ikke længe, før det blev officielt.

Team Dimension Data-rytteren, der gang på gang har gjort sig bemærket i udbrud under årets Tour, er ude af løbet.

- Desværre kan vi bekræfte, at Serge Pauwels er ude af Tour de France med et brud på højre albue, og han står nu overfor en operation, skriver holdet på Twitter.

- Forklar mig lige, hvordan det er muligt

Foruden Damien Howson og Serge Pauwels var også Jesus Herrada og Arthur Vichot indblandet i styrtet.

Hvor Herrada slap uden skræmmer, pådrog Howson sig et lille brud på højre hånd, da han røg ned, men ifølge hans hold stiller han til start på 16. etape efter mandagens hviledag.

Se styrtet her:

Damien Howson, Arthur Vichot, Serge Pauwels og Jesus Herrada styrtede få hundrede meter fra målstregen i Carcassone. Video: TV 2 SPORT

Det samme gør Arthur Vichot, der slap forholdsvis billigt fra det voldsomme styrt.

- Jeg har en stor blodansamling på balden, og det er hårdt mentalt, når du har kæmpet for at være i udbrud, men sådan er løbet. Det er en skam, siger Arthur Vichot om episoden.

Franskmanden var også selv ved tasterne efter uheldet. Af hans Twitter-profil fremgår det, at han har svært ved at forstå, hvordan styrtet overhovedet kunne ske.

- God bedring til Serge Pauwels. Hvor er det udtur at ryge i asfalten efter at have kæmpet så meget med udbruddet. Personligt er det ikke så slemt, men forklar mig lige, hvordan det er muligt at styrte der, skriver Vichot. Formentlig med henvisning til, at Damien Howson, der forårsagede styret, så noget så klodset ud på tv-billederne. 

Ikke desto mindre er Howson, Vichot og Herrada - modsat Pauwels - i stand til at fortsætte i Tour de France. Næste udfordring bliver de 218 kilometer fra Carcassone til Bagnères-de-Luchon, der udgør 16. etape.

Her er listen over alle de udgåede ryttere:

De er udgået af Touren

Anden etape

- Luis Leon Sanchez (Astana)
- Tsgabu Grmay (Trek-Segafredo)
Allerede på andendagen styrtede en af Jakob Fuglsangs vigtigste hjælpere på Astana. Luis Leon Sanchez brækkede albuen og fire ribben og kunne derfor ikke fortsætte i årets Tour de France.
Inden da havde etiopiske Tsgabu Grmay trukket sig fra etapen og løbet med store smerter i maveregionen.

Fjerde etape

Axel Domont var i store smerter efter styrtet på fjerde etape. Foto: Philippe Lopez / Ritzau Scanpix
- Axel Domont (AG2R)
Med bare fem kilometer til mål af fjerde etape mistede Romain Bardet en vigtig hjælper. Axel Domont røg i asfalten, brækkede kravebenet og var ude af årets Tour de France.

Femte etape

Tiesj Benoot var mildest talt forslået, da han trillede i mål på fjerde etape. Foto: Stephane Mahe / Ritzau Scanpix
- Tiesj Benoot (Lotto Soudal)
- Michael Matthews (Team Sunweb)
- Robert Kiserlovski (Katusha-Alpecin)
Der var mandefald inden femte etape. Den forsvarende vinder af den grønne trøje, Michael Matthews, var syg og måtte trække sig på sit holds opfordring, mens Tiesj Benoot måtte sande, at efterveerne af styrtet på fjerde etape var for markante. Efter få kilometer af etapen til Quimper væltede Robert Kiserlovski og skrev sig ind i rækken af ryttere, der ikke kommer til at gennemføre årets Tour.

Ottende etape

Tony Martin (Katusha-Alpecin)
Tony Martin, der er tysk mester i enkeltstart, styrtede på ottende etape, da der var bare 17 kilometer tilbage af etapen.
Der opstod tumult i feltet, hvor tyskeren fløj hen over sit styr og landede hårdt på asfalten. Han blev efterfølgende kørt til hospitalet for yderligere undersøgelser, og snart stod det klart, at et brud på rygsøjlen gjorde det umuligt for Martin at fortsætte i Tour de France.

Niende etape

- Richie Porte (BMC)
- José Joaquin Rojas (Movistar)
Den frygtede brostensetape var knap begyndt, før det første styrt var en realitet. I asfalten sad en grædefærdig Richie Porte, der måtte sande, at han ikke kommer længere i årets Tour de France. Også Quintanas vigtige hjælper José Joaquin Rojas var involveret i styrtet, og han måtte ligeledes udgå.

Første hviledag

Med tabet af Alexis Vuillermoz er det franske AG2R-hold nede på seks ryttere. Foto: Marco Bertorello / Ritzau Scanpix
- Alexis Vuillermoz (AG2R)
- Jens Keukeleire (Lotto Soudal)
En ivrig fotograf langs tredje pavé på brostensetapen til Roubaix kostede Alexis Vuillermoz et brækket skulderblad. På hviledagen meldte AG2R ud, at han ikke ville stille til start på løbets første bjergetape. Derfor må Romain Bardet klare sig med fem hjælperyttere resten af løbet.
Også Jens Keukeleire, der var involveret i samme styrt som Richie Porte, måtte trække sig på hviledagen. Et brud på skinnebenet gjorde det umuligt for belgieren at fortsætte.

11. etape

- Marcel Kittel (Katusha-Alpecin)
- Mark Cavendish (Team Dimension Data)
- Mark Renshaw (Team Dimension Data)
På løbets anden bjergetape var der igen mandefald. To af verdens mest profilerede sprintere missede tidsgrænsen og måtte sige farvel til årets Tour de France. Hverken Marcel Kittel eller Mark Cavendish nåede at vinde en etape i løbet.
Også Cavendish' trofaste leadout-mand Mark Renshaw faldt for tidsgrænsen.

12. etape

- Rigoberto Uran (EF Education First)
- Tony Gallopin (AG2R)
- Dylan Groenewegen (Lotto NL-Jumbo)
- Andre Greipel (Lotto Soudal)
- Marcel Sieberg (Lotto Soudal)
- Rick Zabel (Katusha-Alpecin)
- Fernando Gaviria (Quick-Step)
- Rein Taaramäe (Direct Energie)
- Dimitriy Gruzdev (Astana)
- Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida)
Rigoberto Uran styrtede på brostensetapen til Roubaix og har siden da været en skygge af sig selv. Colombianeren, der sidste år blev nummer to i Tour de France, gik helt ned på 11. etape og tabte over 26 minutter. Kort før feltet rullede ud på Alpe d'Huez-etapen, meldte han så ud, at han ikke fortsætter i årets Tour.
Efter nedkørslen fra Col de la Madeleine måtte endnu en rytter trække sig. Tony Gallopin, der styrtede under de franske mesterskaber kort før Touren, udgik af løbet og efterlod Romain Bardets AG2R-mandskab med bare fem ryttere.
Snart raslede det ind med meldinger om udgåede ryttere - de tre topsprintere Dylan Groenewegen, Fernando Gaviria og Andre Greipel som de mest markante navne, men også Marcel Sieberg og Rick Zabel, der kun på et hængende hår overlevede 11. etape, var ude af årets Tour de France.
I mål krævede tidsgrænsen yderligere ofre. Hverken estiske Rein Taaramäe eller Jakob Fuglsangs kazakhiske hjælper Dimitriy Gruzdev nåede over stregen i tide.
Sent torsdag aften var det slut for en tidligere vinder af Tour de France; Vincenzo Nibali blev revet ned af en tilskuer på Alpe d'Huez, men gennemførte etapen med begrænset tidstab. En scanning viste imidlertid, at italieneren pådrog sig et brud på ryghvirvlen og derfor var ude af stand til at fortsætte i løbet.

14. etape

Patrick Bevin fører Tour-feltet an på fjerde etape. Foto: Marco Bertorello / Ritzau Scanpix
- Patrick Bevin (BMC)
Efter en stille 13. etape, hvor feltet havde lejlighed til at restituere ovenpå tre hårde dage i Alperne, var der igen ryttere, der sagde farvel på etapen til Mende. Sygdom knækkede den australske tempospecialist Patrick Bevin, der blev anden rytter fra BMC efter Richie Porte, der udgik af Touren.

15. etape

- Gianni Moscon (Team Sky)
- Serge Pauwels (Team Dimension Data)
Der var dansk etapesejr på etapen til Carcassone, men det var andre begivenheder, der stjal rampelyset i timerne efter. Chris Froomes italienske hjælper, Gianni Moscon, blev nemlig smidt ud af Tour de France, fordi han havde slået Fortuneo-rytteren Elie Gesbert 800 meter efter starten.
Også Dimension Datas belgiske udbryderkonge Serge Pauwels måtte udgå, da en scanning viste, at han havde brækket albuen i et styrt få hundrede meter fra mål.