Slidt Magnus Cort trækker stikket inden EM

Magnus Cort ankom mandag til barndomsøen Bornholm, hvor han blev taget imod med espalier af cykelhjul.

Danmarks første Tour-etapevinder i ni år var rørt, da han mandag kom hjem til Bornholm efter tre hårde Tour de France-uger.

Bornholms Lufthavn var fyldt med glade mennesker, der lod Cort gå igennem et espalier af cykelhjul, inden han holdt en kort tale for de fremmødte. Dermed var starten på Corts ferie noget mere begivenhedsrig, end resten af tiden kommer til at blive. Magnus Cort trækker nemlig stikket den næste uge.

- Jeg er slidt, så nu glæder jeg mig til at holde ferie i en uges tid, siger Magnus Cort til TV 2 Bornholm.

- Jeg har ikke taget min racercykel med, men jeg har et par gamle stående, jeg måske skal rulle en lille tur på. Ellers bliver det ren ferie.

Magnus Corts næste løb bliver EM i Glasgow om to uger. Indtil da kan Astana-danskeren tænke tilbage på et Tour de France, hvor han vandt en etapesejr som den første dansker i ni år.

Ekspert hylder Cort

Det får TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen til at udråbe Cort som løbets bedste dansker, selvom han sluttede som den dårligste dansker i klassementet.

- Jeg synes, at Cort, Valgren og Kragh har kørt sindssygt godt og har været imponerende hver for sig. Men jeg giver den til Cort, fordi han har vundet en etape. Det at vinde en etape slår bare så meget, så den må man give til ham, siger Chris Anker Sørensen.

Magnus Cort sluttede som nummer 68. Han var to timer, 32 minutter og 26 sekunder efter vinderen Geraint Thomas. Men han vandt spurten på 15. etape.

Den danske Astana-rytter Magnus Cort sikrede karrierens største triumf, da han spurtede først over målstregen på 15. etape i Tour de France. Video: TV 2 SPORT