Amerikansk profil bliver holdkammerat med Matti Breschel

16x9
Tejay Van Garderen forlader BMC i vinteren 2018/2019. Foto: Marco Bertorello / Ritzau Scanpix

Tejay van Garderen håber, han med et holdskifte kan puste fornyet liv i sin karriere som cykelrytter.

Amerikanske Tejay van Garderen, der to gange er sluttet som nummer fem i Tour de France, skifter hold efter denne sæson.

I 2019 skal van Garderen køre sammen med danske Matti Breschel på EF Education First – Drapac powered by Cannondale. Det skriver holdet på sin hjemmeside.

Tejay van Garderen, der søndag den 12. august fylder 30 år, håber, han med skiftet fra BMC kan forny sin glæde ved cykelsporten.

- Jeg ser frem til at blive en del af ’USA’s hold’. Jeg er langt fra en ung rytter mere, men jeg er stadig alt for ung til at gå på pension. Jeg har lavet nogle gode resultater, haft op- og nedture, men jeg er stadig interesseret i at finde ud af, hvad jeg kan præstere. Uanset om det er som hjælperytter for en holdkammerat, eller om jeg skal prøve at køre resultater hjem selv. Uanset om det er i Grand Tours, eller om det er i etapeløb på en uge, siger Tejay van Garderen, der har kørt for BMC siden 2012.

- Nogle gange har man bare brug for et nyt miljø og nogle nye ideer.

Amerikaneren, der på et tidspunkt var udråbt som den næste store cykelprofil i USA, har skrevet under på en etårig kontrakt.

Holdejer Jonathan Vaughters kender Tejay van Garderen fra sin egen karriere. Han håber, EF Education First – Drapac powered by Cannondale kan videreudvikle en etableret rytter.

- Vi har vist, at vi kan få det bedste ud af undervurderede ryttere, der er i den sidste del af deres karrierer. Forhåbentlig kan vi gøre det sammen med Tejay ved at have en sjov og jordnær tilgang til cykelløb, siger Jonathan Vaughters til holdets hjemmeside.

Ud over to samlede placeringer som nummer fem i Tour de France har van Garderen blandt andet vundet etaper i Giro d’Italia, USA Pro Cycling Challenge og Tour of California.

Van Garderen har kørt 12 Grand Tours, senest Tour de France 2018, hvor han blev nummer 32 i klassementet.