Dansker styrtede, da belgier genvandt EM-guld i enkeltstart

Victor Campenaerts var hurtigst på EM-enkeltstarten, hvor Rasmus Quaade og Martin Toft Madsen blev nummer 9 og 11.

For tredje år i træk blev det til en EM-medalje til Victor Campenaerts, og for andet år i træk var den af fineste karat.

Belgieren var lige akkurat hurtigst på den 45 kilometer lange enkeltstart i skotske Glasgow, hvor han slog europamesteren fra 2016, Jonathan Castroviejo fra Spanien, med 63 hundrededele af et sekund. Tyske Maximilian Schachmann vandt bronze.

Set med danske briller blev det en blandet fornøjelse.

Rasmus Quaade indfriede ambitionen om top-10, da han blev nummer 9, 55 sekunder langsommere end Campenaerts.

- Jeg synes, jeg kørte rigtig godt. Jeg ville gerne give noget ekstra, når det var EM, så jeg lagde hårdt ud og holdt tempoet ret godt. Jeg er godt tilfreds med min tid, og det var fedt at sidde som nummer et i 'hot seat', siger Quaade til TV 2 SPORT.

Rytterne med de tre bedste tider i mål kommer til at sidde i 'hot seat'. Siden blev han dog overgået af flere ryttere.

Martin Toft Madsen, der to år i træk er blevet dansk mester i disciplinen, blev nummer 11. Han lå ellers til en bedre placering, men på de regnvåde veje i Glasgow måtte han hen mod afslutningen en tur i asfalten.

- Vi fik et kæmpe skyl. Jeg synes ellers, jeg tog det stille og roligt gennem svingene, men så smutter den bare, og så tog jeg en skraber hen ad asfalten, siger han.

Tidligere på dagen kørte kvinder om EM-guldet, og her blev det igen til sejr til hollandske Ellen van Dijk, der vandt foran landsmandinden Anna van der Breggen.

Trixi Worrack Tyskland vandt bronze, mens danskerne Pernille Mathiesen og Rikke Lønne blev henholdsvis nummer 5 og 13.