Lotto Soudal henter ung erstatning for André Greipel

16x9
Australske Caleb Ewan vandt 2. etape af Tour Down Under i januar. Foto: Brenton Edwards / Scanpix Denmark

Den 24-årige australske sprinter Caleb Ewan har skrevet kontrakt med Lotto Soudal.

Efter syv år med André Greipel som spydspids i massespurterne har Lotto Soudal hentet en ny og yngre model.

24-årige Caleb Ewan har skrevet under på en kontrakt af to års varighed med det belgiske mandskab, og den unge sprinter er en direkte erstatning for den 36-årige tysker.

- Internt har vi haft mange snakke om æraen efter André Greipel. Det øjeblik er nu kommet. Og igen har vi valgt en sprinter med potentiale, akkurat som vi gjorde, da vi hentede André i 2011, lyder det fra Marc Sergeant i holdets pressemeddelelse.

Holdchefen fortæller videre, at han ser Ewan som holdkaptajn på linje med Tim Wellens og Tiesj Benoot. Sergeant har i det hele taget kun rosende ord at sige om sin nye sprinter: 

- Under samtalerne med Caleb har jeg bemærket, hvor klog og sympatisk han er. Men han er også en type, der klart ved, hvad han vil. I en meget ung alder har han vist, at han er i stand til at vinde etaper i Grand Tours med sin unikke stil. Både i feltet og på vores hold kan vi tale om et generationsskifte i sprinterne.

Enorm respekt for Greipel

Trods sine kun 24 år er Caleb Ewans sejrsliste lang. Foruden etapesejre i Vuelta a España og Giro d'Italia har australieren vundet hele syv etaper på hjemmebane i Tour Down Under.

- Muligheden for at tilslutte mig Lotto Soudal var vigtig og utroligt spændende for mig. Holdet har en fantastisk historie, når det kommer til sprintere og klassikere - som ung har jeg brugt mange timer på at beundre Robbie McEwens sejre (tidligere sprinter på Lotto-holdet,red.). Mere aktuelt kan jeg kun sige, at jeg har enorm respekt for André Greipel og alt, hvad han har opnået og står for som menneske. Nu håber jeg at skrive et nyt, spændende kapitel med Lotto Soudal, siger Caleb Ewan, der beskriver sig selv således:

- Jeg er en ren, men samtidig alsidig sprinter, der passer godt til afslutninger opad bakke. De seneste år har jeg arbejdet meget på at blive stærkere, så jeg kan forblive en kandidat til hårde finaler. Jeg vil fortsat arbejde hårdt på mine forberedelser med Lotto Soudal, og vi vil sigte efter at være med fremme i klassikere som Milano Sanremo.

Caleb Ewan var ikke med i årets Tour de France, fordi hans nuværende hold, Mitchelton-Scott. satsede på det samlede klassement frem for sprinterne. Til gengæld kan vi meget vel komme til at se den unge australier i duel med André Greipel i næste års Tour de France. 

Greipel er nemlig skiftet til det franske cykelhold Fortuneo-Samsic, der har været en fast del af verdens største cykelløb de seneste år.