Sky-profil får karantæne efter slag mod rytter i Touren

Italienske Gianni Moscon er blevet udelukket i fem uger for sin forseelse på 15. etape i årets Tour de France.

Det britiske storhold Team Sky gik fra otte til syv ryttere i kølvandet på 15. etape i årets Tour de France, hvor tv-billeder fra starten af etapen fangede holdets italienske rytter Gianni Moscon slå ud efter franske Elie Gesbert.

Moscon blev smidt ud af Touren, og nu har han fået en ekstra straf.

Den internationale cykelunion, UCI, har besluttet at give italieneren en karantæne på fem uger, som strækker sig frem til den 12. september.

Dermed går Gianni Moscon ikke glip af sæsonens næste store mål, som er VM, der starter i slutningen af september.

- Jeg accepterer udelukkelsen, som UCI har tildelt mig. Jeg reagerede i kampens hede, og det var aldrig min intention af ramme rytteren. Som billederne viser, ramte jeg ham ikke, men jeg fortryder min handling, siger Gianni Moscon i en pressemeddelelse fra Team Sky.

Under Tour de France tog Team Skys chef Sir Dave Brailsford ansvaret for at have udtaget Moscon til løbet, og han accepterer også straffen til den 24-årige italiener.

- Vi er sikre på, at Gianni virkelig fortryder og har lært af episoden. Vi har et ansvar over for alle vores ryttere, og det tager vi ekstremt seriøst. Gianni er stadig en ret ung cykelrytter i starten af karrieren, og vi fortsætter med at give ham den hjælp og støtte, han behøver for at lære, udvikle sig og komme videre, siger Brailsford.

Flere møgsager

Italieneren har i sin karriere gjort sig uheldigt bemærket ved flere lejligheder.

I sidste års udgave af Romandiet Rundt blev han anklager for racistiske tilråb mod Kevin Reza. Team Sky bekræftede anklagen, gav Moscon seks ugers karantæne og gjorde det klart for ham, at en gentagelse ville føre til fyring.

Ved VM i september sidste år blev Moscon diskvalificeret, fordi han lod sig trække af en bil.

Gianni Moscon får hjælp af sin holdbil, som bliver kørt af Davide Cassani. Video: Christian Kjær

Måneden efter blev Moscon så anklaget af FDJ-rytteren Sebastian Reichenbach, der mente, at Moscon bevidst fik ham til at styrte, så han brækkede albuen.

Den sag blev kort før årets Tour de France afvist af den internationale cykelunion, UCI.