Magnus Corts rival tvunget til EM-afbud

16x9
Mark Cavendish har trukket sig fra EM i linjeløb. Foto: Stephane Mahe / Ritzau Scanpix

Den britiske stjerne Mark Cavendish kommer ikke at sprinte med om EM-guldet på grund af helbredet.

Se EM i linjeløb på TV 2 og TV 2 PLAY

Danske Magnus Cort har fået en rival mindre at koncentrere sig om i bestræbelserne på et topresultat ved EM i linjeløb.

Den tidligere verdensmester Mark Cavendish, der i en årrække har tilhørt de hurtigste cykelryttere i verden, er nemlig blevet tvunget til at melde afbud efter en sæson, der har budt på flere uheld og skader.

- På grund af nogle udfordrende måneder i forhold til at komme mig fra uheldige skader, er jeg blevet rådet til, at det er bedst for mig at trække mig, siger Cavendish til British Cyclings hjemmeside.

- Det er helt vildt skuffende at måtte trække sig fra det britiske EM-hold. Det er en stor ære at blive udvalgt til at repræsentere sit land, og jeg havde glædet mig til at køre med holdet.

Ruten i og omkring Glasgow, hvor EM afholdes, ligner en god mulighed for de hurtige ryttere, hvor Magnus Cort er blandt outsiderne.

Cavendishs afbud betyder imidlertid ikke, at Cort slipper for hurtige rivaler.

Den forsvarende europamester, norske Alexander Kristoff, er med på startlisten, ligesom den tredobbelte verdensmester Peter Sagan stiller til start.

Derudover deltager hurtige ryttere som John Degelkolb (Tyskland), Elia Viviani og Sonny Colbrelli (Italien) samt Christophe Laporte og Bryan Coquard (Frankrig).

EM i linjeløb kan ses på søndag fra klokken 11.30 på TV 2 SPORT.