Jakob Fuglsang skal forsvare sin OL-medalje på vulkan

16x9
Fuglsang jagter Greg Van Avermaet på vej mod målstregen i Rio. Foto: Adrian Dennis / Scanpix Denmark

Knap to år før OL i Tokyo er cykelruterne præsenteret. Ligesom i Rio ser ruterne ud til at passe bjergrytterne bedst.

Jakob Fuglsang skal prioritere bjergtræningen de næste par år, hvis han skal optimere sine muligheder for forsvare sin olympiske sølvmedalje i Tokyo 2020.

Cykelruterne til OL 2020 er nemlig blevet præsenteret, og med 4865 højdemeter ser det ud til at være noget for bjergrytterne.

I løbet af de 234 kilometer skal herrerne op ad fem stigninger, heriblandt en del af vulkanen Mount Fuji, der er Japans højeste bjerg.

Kvinderne skal cykle 137 kilometer med to stigninger undervejs. I alt skal kvinderne køre 2692 højdemeter på vej mod målstregen.

Både herrerne og damernes linjeløb starter i Tokoyo, hvorefter cirka 80 relativt flade kilometer venter i det, UCI beskriver som et meget seværdigt landskab. De flade kilometer afløses af en lang opstigning Doushi Road, der stiger med 1000 meter i højden, inden ture fortsætter mod Kagosaka Pass, der byder på en 15 kilometer lang nedkørsel.

Herefter skal rytterne mod Fuji International Speedway, hvor kvinderne vil afslutte deres løb efter halvanden omgang på racerbanen. Herrerne skal derimod ud på en rundstrækning med Mount Fuji som højdepunktet, inden Mikuni Pass venter cirka 35 kilometer før målstregen. Den 6,5 kilometer lange stigning har en gennemsnitlig stigningsprocent på 10,6. Visse steder stiger den med hele 20 procent. Til sidst ska rytterne ned fra Kagosaka Pass for anden gang, inden de også kører mod Fuji International Speedway for at afslutte løbet.

Her ses kvindernes rute for oven. Herrernes ruteprofil ses for neden.
Her ses kvindernes rute for oven. Herrernes ruteprofil ses for neden. Foto: UCI

- Alt i alt er det en imponerende rute, som vil skabe mere og mere spænding efterhånden som rytterne kommer frem. Højdemeterne giver nogle af de mest skræmmende udfordringer, vi har set ved de seneste OL, siger Yoshiro Mori, præsident for Tokyo 2020, i en pressemeddelelse.

Cykelløbene er som altid en del af åbningsweekenden ved OL.