Armstrong hjælper indsamling til benamputeret eks-rytter i mål

16x9
Lance Armstrong har støttet Adrien Costa med 10.000 dollar. Foto: Gofundme/Scanpix

Den tidligere cykelrytter Lance Armstrong har med en donation på 10.000 dollar været med til at indfri målsætningen for en indsamling til Adrien Costa

Målet om at samle 100.000 dollar ind til den tidligere cykelrytter Adrien Costa er indfriet.

Takket være donationer fra blandt andre Michael Valgren, Mads Pedersen og nu Lance Armstrong er indsamlingen i skrivende stund nået op på 106.607 dollar. Det svarer til 696.322 kroner. 

På listen over bidragsyderne kan man se, at 10.000 dollar er tikket ind fra Lance Armstrong.

Den tidligere cykelrytter, der er blevet frataget sine syv Tour de France-sejre på grund af doping, har også omtalt indsamlingen på sin Twitterprofil.

- Det her er Adrien Costa. Et sjældent set cykeltalent. Noget af presset fra sporten var skyld i, han måtte tage en pause fra at cykle. Desværre er han lige blevet skadet i en klatreulykke, hvor han mistede et ben. Hvis du har mulighed for det, så besøg hans side og hjælp, skriver Lance Armstrong på Twitter.

Indsamlingen til Adrien Costa er startet af hans tidligere hold Axeon Hagens Berman, fordi Costa kom meget galt af sted under en klatretur denne sommer. Han var helt alene i 3500 meters højde, da en næsten to tons tung sten rev sig løs og landede oven på Costas højre ben.

Adrien Costa var i livsfare, da han senere blev fundet, men efter en benamputation er hans tilstand markant bedre. Indsamlingen er startet for at lette hans liv med ét ben.

Familien Merckx støtter også

Adrien Costa valgte sidste år at tage en pause fra cykelsporten, efter hans holdkammerat Chad Young styrtede og døde under det amerikanske løb Tour of The Gila.

Costa, der i 2016 blev nummer tre i ungdommens Tour de France og blandt andet vandt en enkeltstart undervejs, nåede ikke at genoptage karrieren inden ulykken.

Hans sidste cykelhold som professionel blev Axeon Hagens Berman, der er ejet af Axel Merckx. Han er søn af den tidligere cykelrytter Eddy Merckx, hvilket sandsynliggør, at de 2000 dollar kommer med afsenderen ”Eddy & Claudine Merckx” rent faktisk stammer fra her og fru Merckx. 

Hele indsamlingen kan findes her.