Vueltaen kan blive med få danskere - usikkert om Fuglsang kommer med

16x9
Magnus Cort vandt to etapesejre i Vueltaen 2016, men meget tyder på, at han ikke deltager i år. Foto: JOSE JORDAN / Scanpix Denmark

Vuelta a España begynder om to uger, og lige nu har ingen danskere bekræftet deres deltagelse i løbet.

Sidste år deltog seks danskere i Vuelta a España, men det flotte antal gentager sig næppe i år.

For eksempel kommer Christopher Juul-Jensen ikke til at køre med i Vueltaen denne gang.

- Jeg skal ikke køre Vueltaen. Det er helt fint. Jeg vil dog ikke lægge skjul på, at jeg gerne vil køre på den største scene, og Grand Tours er den største scene, så jeg ville da gerne havde kørt det, siger Christopher Juul-Jensen til TV 2 SPORT.

- Jeg kørte Giroen i år, hvor det gik rigtig godt, så sådan er det. I stedet kommer der et par løb nu her, BinckBank Tour og Tour of Britain, hvor jeg får chancen til at køre mere for mig selv. Det glæder jeg mig til, fortæller Christopher Juul Jensen, der kører for Mitchelton–Scott.

Christopher Juul Jensen har haft en flot sæson, hvor han blandt andet vandt en etape i Schweiz Rundt.
Christopher Juul Jensen har haft en flot sæson, hvor han blandt andet vandt en etape i Schweiz Rundt. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Samme besked kom fra Matti Breschel, der i 2008 vandt den sidste etape af Vueltaen.

- Vueltaen bliver uden mig. I stedet skal jeg køre BinckBank Tour, det der tidligere hed Eneco Tour, og så skal jeg køre Tour of Britain, fortæller Matti Breschel, der kører for EF Education First.

Astana ændrer planer for Fuglsang

Fem danskere deltog i årets Tour de France. Jakob Fuglsang, Magnus Cort, Jesper Hansen og Michael Valgren fra Astana er dog langt fra selvskrevet til Vuelta.

Heller ikke selvom Astana-chefen Alexander Vinokourov fortalte TV 2 SPORT under Tour de France, at Jakob Fuglsang kunne blive delt kaptajn med Miguel Angel Lopez i Vueltaen

- Pt er det usikkert, om vi får nogen af de danske ryttere med i Vueltaen, oplyser Astanas sportsdirektør, Lars Michaelsen, der som aktiv vandt den første etape i Vuelta a España i 1997, og dermed blev han den første dansker i løbets førertrøje.

Årets femte danske Tour-rytter, Søren Kragh Andersen, skal cykelfans heller ikke forvente at se på de spanske landeveje, for han skal efter planen ikke deltage ifølge Team Sunwebs sportsdirektør, Morten Bennekou.

Lars Bak har tidligere udtalt, han gerne ville køre Vueltaen.
Lars Bak har tidligere udtalt, han gerne ville køre Vueltaen. Foto: TV 2 SPORT

Ej heller Lars Bak skal køre Vuela a España i år. Lotto Soudal-rytteren, der har kørt to af sine 19 Grand Tours i Spanien, ville ellers gerne have været med. Tidligere har han udtalt, at han meget gerne ville køre løbet, især efter han ikke skulle deltage i Tour de France.

I 2010 Lars Bak med til at vinde en holdtidskørsel med Team HTC-Columbia.

Danskerne i sidste års Vuelta a España var Christopher Juul Jensen, Magnus Cort, Søren Kragh Andersen, Jesper Hansen, Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen. Lasse Norman Hansen kommer heller ikke til at deltage i år, da hans hold, Aqua Blue Sport, ikke er med.

Det efterlader Michael Mørkøv fra Quick-Step Floors som en rytter, der potentiel kan blive ene om at repræsentere Danmark i årets sidste Grand Tour. I 2013 vandt han en etape i løbet.

Michael Mørkøv jublede, da han vandt en etape i Vueltaen i 2013.
Michael Mørkøv jublede, da han vandt en etape i Vueltaen i 2013. Foto: Jose Jordan / Scanpix Denmark