Vigtig hjælperytter forlader Tom Dumoulin og Sunweb

16x9
Simon Geschke Foto: Benoit Tessier / Ritzau Scanpix

Tyske Simon Geschke forlader Team Sunweb og skal køre for BMC-holdet, der skifter navn til næste sæson.

Tom Dumoulin må klare sig uden en af sine vigtigste hjælperyttere, når han næste år skal forsøge at forvandle sin andenplads i årets Tour de France til en samlet sejr i verdens største etapeløb. 

Tyske Simon Geschke forlader nemlig Team Sunweb for at søge nye udfordringer hos BMC-holdet, der til næste sæson skifter navn, efter det polske prokontinentalhold CCC Sprandi Polkowice har reddet holdet økonomisk.

- Jeg var på udkig efter en ny udfordring efter 10 år på det samme hold, siger Geschke i en pressemeddelelse. 

- Holdet har altid virket til at være meget professionelt, og organisationen er rigtig godt med sportsdirektørerne og deres performance-team, så det imponerede mig meget. Udefra set virker det som et hold med en rigtig god atmosfære, fortæller Geschke.

Simon Geschke vandt en etape i Tour de France tilbage i 2015. I årets løb blev han nummer 25 - 50 minutter og 15 sekunder efter vinderen Geraint Thomas fra Team Sky. 

Det er endnu ikke offentliggjort, hvad det nye 'BMC-CCC-hold' kommer til at hedde. Til gengæld er det officielt, at også Dimension Data-rytteren Serge Pauwels kører for holdet i næste sæson. 

Cykeltransfers 2019