Vuelta-stjerne undskylder raseri mod holdet

Italienske Fabio Aru var rasende over sin cykel på 17. etape i Vuelta a España, hvilket han gjorde klart for de rullende kameraer og sit hold.

Cazzo di bici! Cazzo di bici! Cazzo di bici!

Fabio Arus lagde ikke skjul på sine frustrationer, da han på grund af et styrt på en nedkørsel med omkring 10 kilometer til mål måtte sande et nyt tidstab i Vuelta a España-klassementet.

Italieneren, der vandt Vueltaen for tre år siden, sad i feltet, da hans "lortecykel" - jævnfør de italienske gloser - angiveligt havde problemer med at skifte gear.

Det kostede ham en tur i asfalten og et slag ind mod bjergvæggen i siden af vejen.

En vred Aru råbte ordene mod UAE Emirates-holdets team manager, Matxin Joxean Fernandez, og en mekaniker, der kom løbende til åstedet.

- Jeg undskylder for, hvordan jeg reagerede efter styrtet, men adrenalinen pumpede, jeg havde ondt, og nogle gange mister man besindelsen, siger Aru til holdets hjemmeside.

Her skriver UAE Team Emirates også, at holdlægen meldt ham klar til at fortsætte i Vueltaen. Aru er forsigtig optimist.

- Jeg håber at komme mig hurtigt. Vi må ser, hvordan det ser ud fra morgenstunden. Det afhænger af, hvordan jeg kommer gennem natten.

- Jeg håber, det her er enden på uheld i 2018. Jeg slog den nedre del af ryggen og har smerter, hvilket bekymrer mig. Vi kørte nedad med 70 kilometer i timen, og det kunne være endt meget værre, siger Aru.

Han styrtede også på 2. etape, hvorefter han stille og roligt tabte mere og mere tid, så han inden onsdagens etape lå på 14.-pladsen, hvor han var mere end 10 minutter efter Simon Yates i den røde førertrøje.

På 17. etape endte han med at tabe omkring 12 minutter til klassementsfavoritterne, hvorfor han nu er nede på 18.-pladsen.

Fabio Aru har ikke vundet en eneste sejr i 2018. Sidste gang, han kunne række armene i vejret som første mand over målstregen, var på 5. etape i Tour de France sidste år.

Tidligere på året udgik han også af hjemlandets Grand Tour, Giro d'Italia, hvor han aldrig kom til at spille nogen stor rolle.

17. etape blev vundet af canadiske Michael Woods, mens Simon Yates mistede otte sekunder i klassementet til den nærmeste forfølger, Alejandro Valverde, der nu er 25 sekunder efter briten.