- For mig er cykling en kedelig sport at se på, siger Sagan

16x9
Peter Sagan vandt den grønne sprintertrøje i sommerens Tour de France. Foto: Philippe Lopez / Ritzau Scanpix

Trods Peter Sagans stjernestatus i cykelsporten forstår han ikke folk, der gider at se en hel etape i tv.

Peter Sagan er en af de absolut mest populære cykelryttere i verden. 

Med flere millioner følgere på sociale medier er slovakkens fanbase enorm, og med tre VM-titler og seks grønne Tour de France-trøjer er han også en af tidens bedste på landevejen. 

Alligevel har den karismatiske cykelstjerne svært ved at se, hvorfor alverdens cykelfans overhovedet gider se den sport, selvom han selv er en af de største. 

- Jeg forstår det ikke. For mig er det en kedelig sport, og som fan ser jeg kun de sidste fem kilometer. 

- Hvis du nøjes med at se de sidste 10, 5 eller den allersidste kilometer, ændrer alt sig hurtigt, selv på sprinteretaperne. Men hvis du tænder for tv'et til de sidste 100 kilometer, falder du i søvn, ikke? Så vågner man op til de sidste 10 kilometer og er spændt på, hvordan det ender, fortæller Peter Sagan ifølge Cyclingweekly til El País.

Flere timers tv uden der er sket noget

De seneste år har arrangørerne af verdens største cykelløb, Tour de France, valgt at tv-transmittere samtlige kilometer af hver eneste etape. På den måde kan fans følge, med når holdene fra start positionerer sig og sender udbrud afsted.

Udbryderne får dog som regel kun et hul, så feltet kanindhente dem igen inden målstregen - og den del af eksempelvis en Tour de France-etape, der ganske enkelt ikke spændende, ifølge Sagan. 

- Jeg ved ikke, hvordan jeg skal forklare det. Et eksempel: hvis jeg ser et løb på 200 kilometer på TV, og tænder for tv'et 100 kilometer før mål, er løbene altid de samme, også med 20 kilometer tilbage. Og fra 100 til 20 er der gået to timer, hvor du har siddet foran tv'et, hvor der ikke er sket noget, fortæller han. 

Forventer ikke ny VM-triumf

Bora-Hansgrohe-rytteren har netop gennemført Vuelta a Espana, hvor det blev til fire andenpladser, og i slutningen af måneden skal han til VM, som han har vundet de seneste tre år. 

Årets VM-rute er dog noget hårdere end de tidligere år, og Sagan har derfor ikke høje forventninger til at vinde for fjerde gang i træk. 

- Den er meget hård for mig. Jeg tager mest af sted for at være til stede og for at vise den slovakiske trøje frem. Det skylder jeg mit land. Lad os se, hvad der sker, men jeg tager ikke håbefuld til VM. 

VM i landsvejscykling køres i Innsbruck fra den 23.-30. september, og kan ses på TV 2 SPORT.