25-årig Astana-nordmand stopper karrieren øjeblikkeligt

16x9
Truls Korsæth jubler her over, hvad han troede var en sejr under Arctic Race of Norway i 2017. Det viste sig dog, at han jublede en omgang for tidligt. Foto: TV 2 SPORT

Den nu tidligere Astana-rytter Truls Korsæth har valgt at stoppe sin cykelkarriere med øjeblikkelig virkning.

25 år er ingen alder for en cykelrytter.

Netop derfor er det opsigtsvækkende, at den 25-årige nordmand Truls Korsæth har valgt at stoppe som professionel cykelrytter på Astana.

I stedet for cykling vil Korsæth nu fokusere på sine studier, fortæller han i en pressemeddelelse fra Astana.

- Jeg har været plaget af sygdom i et stykke tid, og denne sommer gik det op for mig, at jeg først ville kunne cykle igen i næste sæson. Udover cykling har jeg altid haft en interesse i andre aspekter af livet, og muligheden for at studere på fuld tid har fristet mig.

Som cykelrytter er Truls Korsæths resultater beskedne, og i tiden som rytter på Astana er hans bedste resultat en 11. plads på 5. etape i Dubai Tour i 2017.

Alligevel føler han, at han har prøvet, hvad han skulle i forbindelse med cykling for nu.

- Jeg føler, jeg har opnået mine mål og opnået erfaring i min tid hos Astana. Derfor er det også en naturlig beslutning for mig at trække mig tilbage og begynde en ny rejse.

Holdejer Alexandr Vinokurov accepterer og støtter Korsæths beslutning, siger han i pressemeddelelsen fra holdet.

- Han har været en værdifuld rytter for vores hold og en god person i organisationen. Vi ønsker ham alt godt fremover.

Selvom Truls Korsæth ikke kan prale af de store sejre i sin korte karriere, har han alligevel fundet en lille plads i historiebøgerne.

I 2017 kom han nemlig ufrivilligt i komisk fokus, da han jublede over en sejr i Arctic Race of Norway på 2. etape. Der var bare et problem. Han jublede en omgang for tidligt, og havde ikke vundet etapen.